Truffel popcorn met parmezaan

Truffel popcorn met parmezaan

Ik heb al een tijdje een truffelverslaving. Deze truffel popcorn met parmezaan maakt het er niet beter op. Na de bak leeg gegeten te hebben wilde ik alleen nog maar meer, meer, meer. Nee, alle gekheid op een stokje. Zo erg is het niet. Maar ik ben wel dol op truffel. Ik was benieuwd hoe popcorn met truffel zou smaken en probeerde het uit. Nou, ik kan je verklappen. Dat smaakt supergoed. Helemaal in combinatie met de parmezaanse kaas. Ik ben sowieso meer van de hartige smaken. Met zoete popcorn maak je mij niet echt blij. Deze popcorn is lekker hartig, dus dat zit wel goed.

Zelf popcorn maken is eigenlijk heel eenvoudig. Je kunt ook variëren met smaken. Zo kun je ook popcorn met chocola maken, of regenboogpopcorn. Deze versie met truffel en parmezaan vind ik in ieder geval top. Ik heb truffelolie gebruikt en dat werkt prima. Ik heb er ook nog wat peterselie en peper en zout aan toegevoegd. De parmezaan maakt het extra lekker. Want naast een truffelverslaving, vind ik alles met kaas ook lekker. Deze zomer ga ik naar Italië op vakantie en ik kan niet wachten op het eten daar. Ook veel kaas en hopelijk ook veel truffel. Tot die tijd maak ik deze popcorn gewoon nog een paar keer.

Truffel popcorn

Ingrediënten voor 1 grote kom
100 gram pofmais
40 gr parmezaanse kaas
2 el boter
2 el truffelolie
3 takjes bladpeterselie
Peper en zout
Scheutje olijfolie

Zo maak je het
Verhit een scheutje olie in een grote pan (met deksel). Voeg de pofmais toe en zet meteen de deksel op de pan.

Smelt in de tussentijd 2 eetlepels boter in een steelpan. Hak de peterselie fijn.

Laat de popcorn op een middelhoog vuur gaar poffen. Zodra het geluid van poppen is gestopt, is de popcorn klaar.

Giet de gesmolten boter over de popcorn. Voeg de parmezaan, de peterselie en de truffelolie toe en meng alles even door elkaar. Strooi er tot slot nog wat peper en zout over.

Truffelpopcorn

Truffel popcorn

Truffel popcorn

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Tags

Borrelhapjes

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in