truffel popcorn

Truffel popcorn met parmezaan

Ik heb al een tijdje een truffelverslaving. Deze truffel popcorn met parmezaan maakt het er niet beter op. Na de bak leeg gegeten te hebben wilde ik alleen nog maar meer, meer, meer. Nee, alle gekheid op een stokje. Zo erg is het niet. Maar ik ben wel dol op truffel. Ik was benieuwd hoe popcorn met truffel zou smaken en probeerde het uit. Nou, ik kan je verklappen. Dat smaakt supergoed. Helemaal in combinatie met de parmezaanse kaas. Ik ben sowieso meer van de hartige smaken. Met zoete popcorn maak je mij niet echt blij. Deze popcorn is lekker hartig, dus dat zit wel goed.

Zelf popcorn maken is eigenlijk heel eenvoudig. Je kunt ook variëren met smaken. Zo kun je ook popcorn met chocola maken, of regenboogpopcorn. Deze versie met truffel en parmezaan vind ik in ieder geval top. Ik heb truffelolie gebruikt en dat werkt prima. Ik heb er ook nog wat peterselie en peper en zout aan toegevoegd. De parmezaan maakt het extra lekker. Want naast een truffelverslaving, vind ik alles met kaas ook lekker. Deze zomer ga ik naar Italië op vakantie en ik kan niet wachten op het eten daar. Ook veel kaas en hopelijk ook veel truffel. Tot die tijd maak ik deze popcorn gewoon nog een paar keer.

truffel popcorn

Ingrediënten voor 1 grote kom
100 gram pofmais
40 gr parmezaanse kaas
2 el boter
2 el truffelolie
3 takjes bladpeterselie
Peper en zout
Scheutje olijfolie

Zo maak je het
Verhit een scheutje olie in een grote pan (met deksel). Voeg de pofmais toe en zet meteen de deksel op de pan.

Smelt in de tussentijd 2 eetlepels boter in een steelpan. Hak de peterselie fijn.

Laat de popcorn op een middelhoog vuur gaar poffen. Zodra het geluid van poppen is gestopt, is de popcorn klaar.

Giet de gesmolten boter over de popcorn. Voeg de parmezaan, de peterselie en de truffelolie toe en meng alles even door elkaar. Strooi er tot slot nog wat peper en zout over.

 

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in