gado gado salade makreel

Salade met makreel

Deze salade met makreel en ei is misschien anders dan je had verwacht. Eroverheen gaat namelijk koude pindasaus. Ik at deze salade bij Coffee & Coconuts, een hippe lunchtent in Amsterdam. Echt een aanrader. Ze hebben een hele leuke kaart en de inrichting is ook prachtig. De salade eet je lauwwarm. Ik hou daar van. De groenten die erin gaan heb ik kort gewokt. Zo houden ze een lekkere bite. Erg lekker in combinatie met gerookte makreel. Ben je niet zo van de vis, dan kan ik je deze Gado Gado salade aanraden. O

Ingrediënten voor 4 personen
2 hele gerookte makrelen
200 gr peultjes
125 gr taugé
1 paksoi
1 teentje knoflook
1 rode ui
Halve komkommer
4 eieren
Handje cashewnoten
Peper en zout
Olijfolie

Voor de pindasaus
2 el pindakaas
1 teentje knoflook
1 tl sambal
Scheutje ketjap
100 ml melk (of water)
Halve limoen
Zeezout

Zo maak je het
Kook de eieren in een minuut of 6 gaar. Dan is de dooier nog iets zacht. Houd je meer van een hard gekookt ei?, houd dan 8 minuten aan.

Hak de knoflook fijn en snijd de rode ui in halve ringen. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Was de peulen en voeg deze bij de uien, bak kort mee.

Snijd de paksoi in stukken (verwijder het kontje) en was deze. Wok deze kort mee.

Voeg op het laatst de taugé toe en roerbak het nog een paar minuten. Het is belangrijk dat de groente een bite houden.

Breng de groenten op smaak met peper en zout.

Snijd de komkommer in halve plakjes.

Maak de Gado Gado saus van de pindakaas en de melk (of water). Meng deze koud doorelkaar met een garde. Breng de pindasaus op smaak met de sambal, een scheutje ketjap, een geraspt teentje knoflook, het sap van een halve limoen en wat zout. Meng goed doorelkaar.

Haal de makreel voorzichtig uit elkaar. Pas op want een makreel bevat veel graat. Je kunt ook aan je visboer een reeds schoongemaakte makreel vragen.

Verdeel de gewokte groenten over een bord. Leg daarop wat plakjes komkommer.

Leg op ieder bord 2 halve eitjes.

Verdeel de pindasaus over de Gado Gado salade.

Garneer de salade met wat gehakte cashewnoten.

gado gado salade makreel

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in