Menu
gado-gado-salade-makreel-5.jpg

Salade met makreel

Deze salade met makreel is misschien anders dan je had verwacht. Eroverheen gaat namelijk koude pindasaus. Ik at deze salade bij Coffee & Coconuts, een hippe lunchtent in Amsterdam. Echt een aanrader. Ze hebben een hele leuke kaart en de inrichting is ook prachtig. De salade eet je lauwwarm. Ik hou daar van. De groenten die erin gaan heb ik kort gewokt. Zo houden ze een lekkere bite. Erg lekker in combinatie met gerookte makreel. Ben je niet zo van de vis, dan kan ik je deze Gado Gado salade aanraden. O

Ingrediënten voor 4 personen
2 hele gerookte makrelen
200 gr peultjes
125 gr taugé
1 paksoi
1 teentje knoflook
1 rode ui
Halve komkommer
4 eieren
Handje cashewnoten
Peper en zout
Olijfolie

Voor de pindasaus
2 el pindakaas
1 teentje knoflook
1 tl sambal
Scheutje ketjap
100 ml melk (of water)
Halve limoen
Zeezout

Zo maak je het
Kook de eieren in een minuut of 6 gaar. Dan is de dooier nog iets zacht. Houd je meer van een hard gekookt ei?, houd dan 8 minuten aan.

Hak de knoflook fijn en snijd de rode ui in halve ringen. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Was de peulen en voeg deze bij de uien, bak kort mee.

Snijd de paksoi in stukken (verwijder het kontje) en was deze. Wok deze kort mee.

Voeg op het laatst de taugé toe en roerbak het nog een paar minuten. Het is belangrijk dat de groente een bite houden.

Breng de groenten op smaak met peper en zout.

Snijd de komkommer in halve plakjes.

Maak de Gado Gado saus van de pindakaas en de melk (of water). Meng deze koud doorelkaar met een garde. Breng de pindasaus op smaak met de sambal, een scheutje ketjap, een geraspt teentje knoflook, het sap van een halve limoen en wat zout. Meng goed doorelkaar.

Haal de makreel voorzichtig uit elkaar. Pas op want een makreel bevat veel graat. Je kunt ook aan je visboer een reeds schoongemaakte makreel vragen.

Verdeel de gewokte groenten over een bord. Leg daarop wat plakjes komkommer.

Leg op ieder bord 2 halve eitjes.

Verdeel de pindasaus over de Gado Gado salade.

Garneer de salade met wat gehakte cashewnoten.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan