Menu

Easy: Gado Gado Salade

Yum! Deze salade is geïnspireerd op het Indonesische gerecht Gado Gado. Dat zijn gestoomde groentes met pindasaus. Niet de gewone pindasaus van je patatje oorlog, maar een iets verfijndere versie. Ik at een soortgelijk recept bij Vinnies Deli en was meteen hooked. Daar at ik de vega variant, maar ik heb zelf gegrilde kip toegevoegd. Op deze manier kan je de salade omtoveren in een maaltijdsalade.

Het originele recept voor Gado Gado moet ik ook nog steeds met jullie delen. Maar vandaag eerst deze salade. Op basis van rode kool, want dat is super lekker in een salade. Ik ontdek steeds meer groentes die je prima rauw kunt eten. Wel is het belangrijk dat je de kool dan extra fijn snijdt, want het is natuurlijk een vrij stugge groente. Als je wilt kun je de kool ook even kort roerbakken. Maar dat hoeft niet perse. Ok, genoeg gekletst, hierbij het recept. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Tag mij vooral op Instagram als je het gemaakt hebt. Vind ik leuk!

gado gado salade

Ingrediënten voor 4 personen
1/4 rode kool (of een halve als je een kleintje hebt)
100 gr worteljulienne
1 rode paprika
Halve komkommer
4 kipfilets
60 gr cashewnoten
2 el ketjap
1 teentje knoflook
Peper en zout
Olijfolie

Voor de pindasaus
2 el pindakaas
1 teentje knoflook
1 tl sambal
Scheutje ketjap
100 ml melk (of water)
Halve limoen
Zeezout

Zo maak je het
Marineer de kipfilets minimaal een uur in een marinade van 2 el ketjap, 4 el olijfolie, 1 gehakt teentje knoflook en wat peper en zout. Dit kun je eventueel de avond van tevoren al klaar zetten.

Grill de kipfilets aan weerszijden goudbruin en snij ze vervolgens in plakken. Je kunt ze warm maar ook koud toevoegen aan de salade. Ik vind zelf warm het lekkerste, want ik ben dol op de combi warm-koud.

Was de groentes. Snij de rode kool in flinterdunne reepjes, de paprika in blokjes en de komkommer in partjes.

Doe alles in een kom. Voeg de worteljulienne toe en meng door elkaar.

Maak een pindasaus van de pindakaas en de melk (of water). Meng deze koud doorelkaar met een garde. Breng de pindadressing op smaak met de sambal, een scheutje ketjap, een geraspt teentje knoflook, het sap van een halve limoen en wat zout. Meng goed doorelkaar.

Verdeel de gado gado salade over 4 borden. Leg de kipfilet erboven op.

Garneer de Oosterse salade met de pindasaus.

Strooi tenslotte nog wat gehakte cashews over de gado gado salade.

Smullen.

gado gado salade

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

20 reacties

  • Annika
    16 juli 2019 om 10:32

    Kan gebeuren natuurlijk, smaken verschillen :) Hopelijk bevalt het de tweede keer beter.

  • Walter
    16 februari 2016 om 12:34

    Toffe aan jouw blog is telkens een nieuwe eetgewoonte. En of het nu koud is of warm, ziet er super gezond uit. Here we go again.

  • Anita
    20 april 2015 om 21:03

    Afgelopen week het recept gemaakt! Iedereen heeft gesmuld, heerlijk! Wist niet dat rode kool op deze wijze zo lekker zo zijn :P

  • Pauline
    11 april 2015 om 18:18

    Kan ook met witte kool :)

  • Tanja
    9 april 2015 om 20:59

    Klinkt lekker, alleen zo jammer dat manlief niet zo van rode kool houdt :(

  • Judith - myfoodblog.nl
    8 april 2015 om 21:45

    Klinkt goed, sowieso heerlijk salades met het warmere weer nu :-)

  • Lianda
    8 april 2015 om 18:18

    Dit ziet er zo ontzettend lekker uit.
    Lijkt me heerlijk (ben dol op gado gado!)

  • Esra
    8 april 2015 om 15:09

    Ziet er heerlijk uit! X

  • Pauline
    8 april 2015 om 14:17

    Whoohoo leuk om te horen! Thanks :)

  • Pauline
    8 april 2015 om 14:16

    Haha ja alles met pindasaus is lekker!

  • Pauline
    8 april 2015 om 13:52

    Ho, dat ziet er echt héél erg lekker uit! Gado gado is sowieso echt altijd genieten, maar deze salade vind ik echt een hele feestelijke variatie. En pindasaus overal is natuurlijk altijd helemaal goed.

  • Meike
    8 april 2015 om 13:28

    Niet perse een reactie op dit bericht, maar ik heb nu een paar dagen je boek in huis en er al diverse dingen uit gemaakt. Je inspireert me enorm en mijn huisgenoten zijn er ook blij mee!

  • Bas
    8 april 2015 om 09:58

    Leuke variatie zeg! Wij eten ook gado gado thuis, dus dit komt zeker wel een keer op tafel!

  • Emily van Kampen
    8 april 2015 om 08:30

    Mmm! Gado gado salade klinkt perfect! En het is inderdaad erg fijn om warme en koude ingrediënten te combineren in een salade. Op de één of andere manier komt alles dan nog beter tot zijn recht!

  • Renee
    8 april 2015 om 08:07

    Dat ziet er echt lekkerr uit! Binnenkort maar eens maken ;)

  • Ellen
    8 april 2015 om 08:03

    mmm lekker! die pindasaus!

  • Ger
    8 april 2015 om 08:02

    Smullen, jazeker!! Mmm dit ziet er zo heerlijk uit.

  • Eef
    8 april 2015 om 08:02

    Wat een leuke variatie op Gado Gado! Lijkt me echt een heerlijke salade.

  • Margot
    8 april 2015 om 07:31

    Het lijkt me een goede combinatie!

  • Emma
    8 april 2015 om 07:09

    Het ziet er prachtig uit met al die kleuren!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.