Pasta boerenkool
Pasta boerenkool is iets waar je niet zo snel aan denkt he? Geloof ons deze pasta met boerenkool wil je proeven hoor. We hebben er een Italiaanse twist aan gegeven door de boerenkool te combineren met een romige citroensaus en veel Parmezaanse kaas. Een lekker vega recept dus en ook nog eens supersnel klaar. Overigens ook harstikke lekker om nog wat krokant gebakken pancetta of een Italiaans worstje aan de boerenkool pasta toe te voegen. Wil je toch liever boerenkool op de traditionele manier? Maak dan deze boerenkool stamppot met worst.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr penne
- 250 gr boerenkool (gesneden)
- Rasp en sap van een halve citroen (biologisch)
- 1 ui
- 1 knoflookteen
- 250 ml kookroom
- 100 gr Parmezaanse kaas
- 1 tl chilivlokken
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de penne gaar in ruim water met zout zoals op de verpakking vermeld staat. Giet af, voeg een scheutje olijfolie toe en zet apart.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.
Voeg de gesneden boerenkool toe en bak dit mee. Het is lekker als de boerenkool nog een beetje bite houdt.
Voeg de kookroom toe. Breng de room op smaak met peper en zout en het sap en de rasp van een halve citroen. Laat de saus vervolgens iets inkoken.
Giet de gekookte penne bij de citroensaus. Breng het gerecht eventueel nog wat extra op smaak met peper en zout en roer er de helft van de Parmezaanse kaas doorheen.
Garneer de pasta boerenkool met de overige Parmezaanse kaas.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in