Chocolade pindakaas koekjes

Chocolade pindakaas koekjes

Chocola en pindakaas zijn een goed huwelijk. Helemaal als je deze 2 lekkere ingrediënten in een koekje stopt. En dat hebben wij gedaan. Een zacht chewy pindakaaskoekje met een knapperig laagje chocola eromheen. Probeer daar maar eens vanaf te blijven? Bekijk ook eens onze andere koekjes recepten, ideaal als je de koektrommel weer wil vullen.

keukentools bakken tools bakproducten cake bakken

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 20 st.

  • 100 gr roomboter
  • 100 gr pindakaas
  • 250 gr bloem
  • 100 gr suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 75 gr pure chocolade
  • 75 + 25 gr pinda's
  • 3 el ijskoud water
  • Snuf zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius (hetelucht)

  2. Snijd de koude boter in blokjes en doe deze samen met de pindakaas in een kom. Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg dit bij de boter. Hak de pinda’s in stukken en voeg deze bij de massa. Voeg de suiker en het zout toe en kneed het geheel tot een deeg.

  3. Voeg lepel bij lepel het water toe. Als het te droog is voeg je nog een extra lepel water toe. Als het deeg al vrij nat is, voeg je geen water meer toe. Laat het deeg vervolgens een half uurtje rusten in de koelkast.

  4. Maak balletjes ter grootte van een golfballetje en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Druk de balletjes plat. Bak de pindakaas koekjes in ongeveer 25 minuten af. Laat de koekjes vervolgens afkoelen.

  5. Smelt de chocolade au bain marie. Dit doe je door een kommetje boven een pan met heet water te plaatsen. Zorg er voor dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Smelt de chocolade in delen. Smelt eerst de helft au bain-marie. Haal dan het kommetje van het vuur en voeg de andere helft erbij.

  6. Hak intussen de rest van de pinda’s in kleine stukjes. Dip de koekjes voor de helft in de chocola en bestrooi ze met de pinda’s. Laat de chocolade pindakaas koekjes afkoelen op een vel bakpapier, totdat de chocolade is uitgehard.

Chocolade pindakaas koekjes

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in