Pad thai met garnalen
Een van onze favoriete Thaise gerechten is deze pad thai met garnalen. Pad thai is een wokgerecht die je op iedere hoek van de straat in Thailand kunt eten. Dit pad thai recept maken we met noedels, garnalen en ei. Daar gaat een lekker sausje overheen dat alle smaken heeft: zoutig door de vissaus, pittig door de sambal, zoet door de gembersiroop en fris door de limoen.
Pad thai recept garnalen
Dit pad thai recept met garnalen is ook nog eens zo gemaakt. Pad thai is namelijk heel eenvoudig om te maken. De noedels hoef je alleen te weken in gekookt water. Voor de rest is het een kwestie van de garnalen en groenten wokken. Het sausje en een roereitje erbij en je kunt zo aan tafel! Zin in nog meer Thaise gerechten? Bekijk dan eens onze Aziatische recepten.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 225 gr Thaise rijstnoedels
- 250 gr gepelde garnalen
- 250 gr sperziebonen
- 250 gr taugé
- 4 lente-uitjes
- 15 gr verse koriander
- 1 ui
- 1 knoflookteen
- 3 eieren
- 75 gr cashewnoten
- Peper en zout
- Olijfolie
Ingrediënten voor de pad thai saus
- 4 el sojasaus
- 1 limoen
- 1 tl sambal oelek
- 2 tl gembersiroop
- 1 tl vissaus
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Dop de sperziebonen, snijd ze in kleine stukjes en kook ze voor vijf minuten in gezouten water. Spoel vervolgens met koud water af en zet apart.
Laat de noodles drie minuten wellen in net gekookt water. Spoel ze daarna meteen af met koud water en trek ze iets uit elkaar. Als ze allemaal aan elkaar kleven, kan je ze weer los spoelen met koud water.
Meng alle ingrediënten voor het pad thai sausje in een kommetje. Houd je van pittig, voeg dan eventueel nog wat extra sambal toe. Zet het sausje apart.
Verhit wat olijfolie in een wok. Kluts de eieren met wat peper en zout los. Giet het eimengsel in de wok en maak er scrambled eggs van. Dit doe je door de eieren naar binnen te schuiven (soort van roeren). Haal de eieren zodra ze gestold zijn direct uit de pan. Zet apart. Maak de wok schoon met een keukenpapiertje.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie. Voeg de garnalen toe en bak deze kort mee.
Snijd de lente-uitjes in ringen. Voeg nu de taugé toe en een deel van de lente-ui (houd een beetje achter voor de garnering) bij de garnalen en bak ze kort mee.
Voeg de scrambled eggs toe en bak deze ook nog een minuutje mee.
Garneer de pad thai met garnalen met wat extra lente-ui, wat fijngehakte cashewnoten en de verse koriander.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in