notenpasta

Notenpasta

Zelf notenpasta maken is echt heel simpel. Tenminste als je een foodprocessor hebt. Dan is het gewoon een kwestie van noten erin gooien (pinda’s cashews, het kan allemaal) en laten draaien. In dit recept hebben we een mengsel van cashewnoten en amandelen gebruikt, maar je kunt ook pinda’s gebruiken (dan krijg je pindakaas) of andere noten. Eigenlijk kan je alles wat je aan noten hebt liggen in je keukenmachine gooien. Beetje zout erbij en klaar is je “DIY notenpasta. Lekker op zelfgebakken brood.

 

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 1 pot

  • 100 gr ongezouten cashewnoten
  • 100 gr ongezouten amandelen zonder vlies
  • Snuf zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Gooi alle ingrediënten in de keukenmachine en maal net zolang totdat er een gladde pasta ontstaat. In het begin lijkt het misschien mis te gaan, maar geen zorgen, het komt goed.

  2. Giet de notenpasta in een schone pot. Je kunt de cashew-amandelpasta een week bewaren, mits je een schone pot hebt gebruikt.

     

notenpasta

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (6 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in