Menu
frozen-chai-latte-1.jpg

Frozen Chai Latte

In de winter vind ik Chai Latte een heerlijk opwarmertje! Ik word oprecht ontspannen van deze warme kruidige melkdrank. Maar als het zonnetje schijnt, wil ik het liefst alles frozen! Ik maak frozen koffietjes, zoals ijskoffie en frappés, frozen smoothies en vooral heel veel ijs. Toen mijn lievelings-eetwinkel Stach mij vroeg om een recept te maken met hun almonddrink dacht ik meteen aan Chai Latte. Want dat is extra lekker met amandelmelk. Maar omdat de zomer in aantocht is, besloot ik hem frozen te maken en dat was het beste idee ooit!

De amandeldrink is van het merk Rude Health en dat verkopen ze exclusief bij Stach. Het is een amandelmelk gemengd met rijstemelk en dat maakt hem lekker zoet, zonder dat er suikers aan toegevoegd zijn. Toch heb ik er voor wat extra zoetigheid nog wat dadels aan toegevoegd. Extra lekker! Ik had zelf een zakje met chaikruiden (van de Theebrouwerij) in huis, maar je kunt de specerijen ook zelf heel gemakkelijk blenden. Je hebt er wel even geduld voor nodig want de kruiden moeten een tijdje trekken in de melk. Maar alle goede dingen komen langzaam, zegt mijn moeder altijd. Zo ook deze frozen chai latte!

frozen chai latte

Ingrediënten voor 2 personen
2 tl zwarte thee
1 peul kardemom gekneusd
1/4 tl kaneel
1 kruidnagel gekneusd
1/4 tl gedroogde gember
1 peperkorrel gekneusd
300 ml  amandeldrink
1 grote beker ijsklontjes
3 dadels

frozen chai latte

Zo maak je het
Vul een grote beker met de amandeldrink.

Doe alle specerijen en de thee in een theefiltertje. Leg de filter in de melk. Laat dit in de koelkast minimaal een uur trekken.

Giet de getrokken melk in een blender.

Vul hetzelfde glas nu met ijsklontjes en voeg dit bij de melk.

Ontpit de dadels en doe ze in de blender.

Blend er in een paar minuten een gladde frozen chai van.

Drink de chai latte met een rietje.

frozen chai latte

frozen chai latte

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan