Notenpasta
Zelf notenpasta maken is echt heel simpel. Tenminste als je een foodprocessor hebt. Dan is het gewoon een kwestie van noten erin gooien (pinda’s cashews, het kan allemaal) en laten draaien. In dit recept hebben we een mengsel van cashewnoten en amandelen gebruikt, maar je kunt ook pinda’s gebruiken (dan krijg je pindakaas) of andere noten. Eigenlijk kan je alles wat je aan noten hebt liggen in je keukenmachine gooien. Beetje zout erbij en klaar is je “DIY notenpasta. Lekker op zelfgebakken brood.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 1 pot
- 100 gr ongezouten cashewnoten
- 100 gr ongezouten amandelen zonder vlies
- Snuf zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Gooi alle ingrediënten in de keukenmachine en maal net zolang totdat er een gladde pasta ontstaat. In het begin lijkt het misschien mis te gaan, maar geen zorgen, het komt goed.
Giet de notenpasta in een schone pot. Je kunt de cashew-amandelpasta een week bewaren, mits je een schone pot hebt gebruikt.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.