glutenvrije wafels

Glutenvrije wafels

Dit zijn heerlijke en luchtige glutenvrije wafels met ricotta. Je hebt alleen wel een wafelijzer nodig. Heb je die nou niet? Dan kan je dit beslagje ook gebruiken om er glutenvrije pannenkoeken van te maken. We serveren deze glutenvrije wafels met een sausje van frambozen. Hiervoor gebruiken we diepvries frambozen. De ricotta zorgt ervoor dat de wafels lekker luchtig worden. De banaan zorgt voor wat extra zoetigheid. Bekijk ook onze andere glutenvrije recepten voor nog meer inspiratie.

glutenvrije wafels

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 5 st.

  • Halve banaan
  • 2 eieren
  • 200 gr ricotta
  • 40 gr boekweitmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • Snuf zout

Topping

  • 200 gr frambozen (uit de diepvries)
  • Scheutje honing
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Pureer de banaan glad met een staafmixer. Of even goed prakken met een vork kan ook.

  2. Meng de eitjes er doorheen met een garde.

  3. Voeg nu het boekweitmeel, een snuf zout en de bakpoeder toe. Meng er een glad beslagje van.

  4. Spatel tenslotte de ricotta door het beslag.

  5. Vet je wafelijzer in met een beetje olie of bakspray. Verdeel een lepel van het beslag over je ijzer. Bak de wafels in 3 minuten goudbruin.

  6. Serveer de glutenvrije wafels met de frambozen en een scheutje honing.

    PS je kan ook een compote maken van de frambozen. Verwarm de frambozen met een scheutje honing in een steelpannetje. Je kunt het eventueel glad pureren, maar je kunt ze ook een beetje pletten met een lepel. Hou je niet van pitjes, haal het mengsel dan even door een zeef.

glutenvrije wafels
Frambozen

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in