Glutenvrije wafels

Glutenvrije wafels

Dit zijn heerlijke en luchtige glutenvrije wafels met ricotta. Je hebt alleen wel een wafelijzer nodig. Heb je die nou niet? Dan kan je dit beslagje ook gebruiken om pancakes van te maken. Ik heb er nu een sausje van frambozen bij gemaakt en daarvoor gebruik ik uiteraard diepvries frambozen. Want verse framboosjes zijn niet echt in het seizoen. De ricotta zorgt ervoor dat de wafels lekker luchtig worden. De banaan zorgt voor zoetigheid dus die moet je er eigenlijk wel in laten. Ik ben benieuwd wat je er van vindt.

 

Ingrediënten voor 5 st.
Halve banaan
2 eieren
200 gr ricotta
40 gr boekweitmeel
1 tl bakpoeder
Snuf zout

Topping
200 gr frambozen
Scheutje honing

Zo maak je het
Pureer de banaan glad met een staafmixer. Of even goed prakken met een vork kan ook.

Meng de eitjes er doorheen met een garde.

Voeg nu het boekweitmeel, een snuf zout en de bakpoeder toe. Meng er een glad beslagje van.

Spatel tenslotte de ricotta door het beslag.

Vet je wafelijzer in met een beetje olie of bakspray. Verdeel een lepel van het beslag over je ijzer. Bak de wafels in 3 minuten goudbruin.

Serveer de glutenvrije wafels met de frambozen en een kneusje honing.

PS je kan ook een compote maken van de frambozen. Verwarm de frambozen met een scheutje honing in een steelpannetje. Je kunt het eventueel glad pureren, maar je kunt ze ook een beetje pletten met een lepel. Hou je niet van pitjes, haal het mengsel dan even door een zeef.

 

glutenvrije wafels

Tags

Familie recepten Kinderrecepten Hollandse recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Moederdag Vaderdag Valentijn Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Ontbijt

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

18 januari 2015


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in