Menu
chocolade-teff-1-710x380.jpg

Chocolade ontbijt met Teff

Chocolate for breakfast, oh yes! En nog gezond ook, echt waar! Ik maakte dit lekkere ontbijtje met Teff. Teff is een glutenvrije grassoort dat uit hele kleine zaadjes bestaat. 150 zaadjes Teff wegen net zoveel als 1 tarwekorrel. Deze kleine zaadjes worden vermalen tot meel. En van dat meel worden weer vlokken gemaakt, de teffvlokken. In Ethiopië gebruiken ze dit meel vaak om pannenkoeken van te bakken, waarmee ze hun eten opeten.

De Teff van Zonnatura is aangevuld met maïsgries en rijst, waardoor je een heerlijk voedzaam meergranen ontbijt hebt. Maïsgries is niets meer dan grof gemalen maïs. Zie het als de nieuwe havermout, je kunt het zo lekker maken als je zelf wilt. En het is super snel klaar. Je vindt het in de supermarkt. Deze chocoladepap is ook een echte verwennerij en nog healthy ook. Ik heb er nu banaan, kokos en hazelnoten aan toegevoegd, super lekker. Maar in de zomer zouden verse aardbeien en frambozen ook heel lekker zijn.

 

chocolade teff

Ingrediënten voor 1 persoon
4 – 5 el Teff
200 ml (plantaardige) melk
1 kleine el cacao
Scheutje agavesiroop
Handje hazelnoten
Halve banaan
Handje kokossnippers

Zo maak je het
Beng de melk aan de kook in een pannetje.

Haal het pannetje van het vuur en voeg de Teff, de cacao en de agavesiroop toe. In plaats van agavesiroop kun je ook honing of maple syrup gebruiken. Meng het goed doorelkaar. Giet de choco-pap in een kom.

Snij de banaan in stukjes en hak de hazelnoten grof.

Voeg deze samen met de kokossnippers toe aan je chocolade ontbijt.

PS je kunt Teff ook koud eten, dus ook super makkelijk om mee te nemen naar je werk.

chocolade teff 1

Teff is van zichzelf voedselzandloper proof. De toevoeging van maïsgries en rijst maakt deze pap niet voedselzandloper proof. Maar daarom niet minder gezond.

 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan