Traybake met worst

Traybake met worst

Soms willen we gewoon een makkelijke maaltijd die zichzelf eigenlijk gewoon maakt in de oven, terwijl wij de tafel alvast dekken of nog even met een kop thee op de bank ploffen. Deze traybake met worst is daar echt perfect voor.

Traybake met worst: de oven doet het werk

Alles gaat tegelijk op de bakplaat: aardappeltjes, paprika, venkel, rode ui en sappige venkelworstjes. De oven doet het werk en wij hebben er nauwelijks omkijken naar. Het huis gaat er heerlijk van ruiken, een beetje mediterraans door de venkel en rozemarijn. Wij eten dit vaak op doordeweekse dagen, maar zeker ook in het weekend.

Ik hou van gerechten waarbij de oven het meeste werk doet, dat geeft zoveel rust in de keuken.

Pauline

Veelgestelde vragen over dit recept

Ingrediënt venkel
Traybake met worst

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gr roseval aardappeltjes
  • 2 rode paprika's
  • 2 st. rode ui
  • 2 st. venkel
  • 4 st. venkelworst

Kruidenolie

  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 1 takje rozemarijn (naaldjes fijngehakt)
  • 1 tl venkelzaad
  • Chilivlokken en zeezout
  • 3 el olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

  2. Was de roseval aardappeltjes en de paprika’s. Snijd alles in parten. Was de venkel, verwijder de uiteindes van de venkel en snijd in parten. Pel de uien en snijd in parten. Verdeel alles over een bakplaat.

  3. Maak een kruidenolie van de olijfolie, het venkelzaad (deze kun je eventueel pletten om er meer smaak uit te halen), de gehakte knoflook, de gehakte rozemarijn en breng dit op smaak met chilipeper en zout. Verdeel over de groenten en meng door elkaar.

  4. Leg de venkelworstjes tussen de groente.

  5. Bak de traybake met worst in 35 minuten gaar.

Variatietips

  • Vervang de venkelworst eens door merguez of kipworstjes voor een andere smaak.

  • Voeg extra groenten toe, zoals courgette of wortel, die passen er ook goed bij.

  • Liever vega? Gebruik vega-worstjes of halloumi, dat wordt ook lekker goudbruin in de oven.

  • Maak het wat frisser door na het bakken nog wat citroenrasp of een kneepje citroensap over de traybake met worst te sprenkelen.

Traybake met worst
Traybake met worst

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

 

Stuur me de recepten