Traybake met worst
Soms willen we gewoon een makkelijke maaltijd die zichzelf eigenlijk gewoon maakt in de oven, terwijl wij de tafel alvast dekken of nog even met een kop thee op de bank ploffen. Deze traybake met worst is daar echt perfect voor.
Traybake met worst: de oven doet het werk
Alles gaat tegelijk op de bakplaat: aardappeltjes, paprika, venkel, rode ui en sappige venkelworstjes. De oven doet het werk en wij hebben er nauwelijks omkijken naar. Het huis gaat er heerlijk van ruiken, een beetje mediterraans door de venkel en rozemarijn. Wij eten dit vaak op doordeweekse dagen, maar zeker ook in het weekend.
Ik hou van gerechten waarbij de oven het meeste werk doet, dat geeft zoveel rust in de keuken.
Veelgestelde vragen over dit recept
-
Hoe zorg ik dat de worstjes mooi bruin worden?
Leg ze een beetje bovenop de groenten en draai ze halverwege even om. Dan krijgen ze overal een mooi korstje.
-
Moeten de aardappeltjes eerst worden voorgekookt?
Nee, dat hoeft niet. Roseval aardappeltjes zijn klein en worden in de oven gaar. Snijd je ze wat groter, dan kun je ze wel kort voorkoken.
-
Kunnen de worstjes open knappen in de oven?
Dat gebeurt soms door de hitte. Prik de worstjes van tevoren héél voorzichtig een keer in met een vork. Dan kan de lucht ontsnappen en blijven ze mooi heel.
-
Kan ik deze traybake met worst ook in de airfryer maken?
Ja, dat kan zeker. Zet de airfryer op 180 graden en bak de traybake in ongeveer 25 minuten gaar. Hussel de groenten halverwege even door elkaar en draai de worstjes om voor een mooi korstje.
Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gr roseval aardappeltjes
- 2 rode paprika's
- 2 st. rode ui
- 2 st. venkel
- 4 st. venkelworst
Kruidenolie
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 1 takje rozemarijn (naaldjes fijngehakt)
- 1 tl venkelzaad
- Chilivlokken en zeezout
- 3 el olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Was de roseval aardappeltjes en de paprika’s. Snijd alles in parten. Was de venkel, verwijder de uiteindes van de venkel en snijd in parten. Pel de uien en snijd in parten. Verdeel alles over een bakplaat.
Maak een kruidenolie van de olijfolie, het venkelzaad (deze kun je eventueel pletten om er meer smaak uit te halen), de gehakte knoflook, de gehakte rozemarijn en breng dit op smaak met chilipeper en zout. Verdeel over de groenten en meng door elkaar.
Leg de venkelworstjes tussen de groente.
Bak de traybake met worst in 35 minuten gaar.
Variatietips
-
Vervang de venkelworst eens door merguez of kipworstjes voor een andere smaak.
-
Voeg extra groenten toe, zoals courgette of wortel, die passen er ook goed bij.
-
Liever vega? Gebruik vega-worstjes of halloumi, dat wordt ook lekker goudbruin in de oven.
-
Maak het wat frisser door na het bakken nog wat citroenrasp of een kneepje citroensap over de traybake met worst te sprenkelen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in
