Menu

Gegrilde halloumi op brood met tomatentapenade

Fan van halloumi? Dit is een super leuk en snel lunch receptje voor gegrilde halloumi op brood. Het lekkere aan halloumi is dat er van die fijne grillstreepjes op kunt grillen. Het geeft net wat meer smaak aan deze zoutige kaas. Het is extra lekker met van die smeuïge tomatentapenade. Lekker mediterraans. Die tomatentapenade kun je zelf maken, maar voor dit lunchrecept heb ik kant-en-klare in de receptenlijst gezet. Ik vind de variant  die je in het schap van de verse borrelhapjes kunt vinden het lekkerste, maar misschien vind jij die uit een potje het lekkerste. Zelf maken doe je door zongedroogde tomaatjes samen met wat olijven en de olie van de zongedroogde tomaatjes in het hakmolentje van de staafmixer fijn te hakken tot een spread. Combineer de halloumi en tomatentapenade met plakjes frisse avocado en knapperige pijnboompitten.

Niet alleen voor de lunch.. ook voor de borrel!

Je kunt natuurlijk gewoon het brood gebruiken wat je wilt. Zelf vind ik zuurdesem of boerenbrood het lekkerste. Maar het is natuurlijk ook heerlijk op  ciabatta of Turksbrood. Natuurlijk kun dit recept ook in het groot maken. In plaats van iedereen een aparte plak brood te geven kun je ook 1 groot turksbrood halveren en dat bestrijken met tomatentapenade en plakjes halloumi op leggen. Ook heel leuk om dan in kleinere blokjes te snijden en te serveren als borrelhapje! Of maak er een kopje tomaten- of paprikasoep bij en je hebt een lekker snelle avondmaaltijd.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 broodjes (bijvoorbeeld kaiser broodjes gehalveerd)
  • 225 gr halloumi
  • 125 gr tomatentapenade (kant en klaar )
  • 2 avocado's
  • 2 takjes basilicum
  • 2 el pijnboompitten
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Bak wanneer je wilt (het hoeft niet, is wel lekker) de broodjes af, rooster ze of ze ze in de oven ingevet met wat olijfolie. En bak ze mooi goudbruin.

  2. Snijd de halloumi in plakken van 0,5cm. Verwarm een grillpan op hoog vuur zodat de pan goed warm wordt. Grill de plakken halloumi tot ze mooie streepjes krijgen. Neem uit de pan en leg ze op een bord.

  3. Besmeer de broodjes met de tomatentapenade. Snijd de avocado in dunne plakjes en verdeel ze over het brood en beleg ze verder met de plakken gegrilde halloumi, pijnboompitjes en blaadjes basilicum.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST