Scroppino
Dit is een lekker scroppino recept met citroensorbetijs, prosecco en wodka. Je kunt de scroppino ook als dessert serveren. Maar wij vinden het leuker om het tussen de gangen door te doen van een uitgebreid diner. Het is lekker fris en zorgt ervoor dat je weer extra trek krijgt in het hoofdgerecht. Het lekkerste is om een fris soort sorbetijs te nemen zoals limoen- of citroenijs. Maar het kan bijvoorbeeld ook met frambozen- of kersenijs met crème de cassis in plaats van wodka. Je moet het wel even à la minute maken, maar in de blender is dit zo gepiept. Liever een alcoholvrije scroppino, bekijk dan dit recept.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 ltr citroensorbetijs
- 240 ml prosecco
- 120 ml wodka
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Mix alle ingrediënten kort in een blender tot een romige massa. Giet de scroppino in champagneglazen.
Serveer de scroppino meteen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in