Truffel risotto

Truffel risotto

Oh la la wat een chique bedoeling hier op Uit Pauline’s Keuken. Het is kerst, dus dan mogen we best een beetje uitpakken. Ik moet wel toegeven dat deze truffel risotto niet het allermakkelijkste recept is op deze website maar wel wel het lekkerste. De moeilijkheid zit hem vooral in het maken van het gepocheerd ei. Dit kan je namelijk niet goed voorbereiden. En dat geldt eigenlijk ook voor risotto, dat is vers gemaakt ook het aller lekkerste. Wil je wat extra groente toevoegen aan dit recept, bak dan champignons mee. Echt een lekker feestelijk recept dit!

risotto met truffel 1

Ingrediënten voor 4 personen 
4 eieren
1 ui
300 gr risottorijst
1,5 dl witte wijn
1 ltr kippenbouillon (warm)
40 gr Parmezaan
Zwarte truffel
Flinke klont roomboter
Olijfolie
Azijn (witte)
Peper en zout

Bereidingswijze
Pel en snipper de ui en fruit dit langzaam aan in wat olijfolie.

Voeg de risottorijst toe en bak dit mee totdat deze glazig ziet.

Blus het af met de witte wijn en blijf roeren totdat al het vocht opgenomen is.

Schep een soeplepel bouillon bij de rijst, blijf roeren en wacht tot het vocht opgenomen is. Voeg dan een nieuwe lepel bouillon toe. Dit herhaal je ongeveer 15 minuten lang, elke minuut voeg je een nieuwe lepel bouillon toe.

Breng in de tussentijd een pan water aan de kook. Voeg een flinke scheut witte azijn toe en wat zout. Zet het vuur niet te hoog, het water moet net tegen de kook aan zitten.

Zet ook alvast een kom met heet water klaar, hier bewaar je de gepocheerde eieren in.

Neem een klein zeefje en breek een eitje hierin. Op deze manier verdwijnt het overtollige vocht en krijg je een heel mooi gepocheerd ei.

Giet het eitje in het water (je hoeft het niet te roeren) en pocheer het in 3 minuten gaar. Haal het eitje uit het water en stop het in de kom met heet water. Op deze manier blijven de eieren warm. Ga zo door totdat alle eieren gepocheerd zijn.

Voeg een flinke klont roomboter aan de risotto toe en rasp de Parmezaan erboven. Meng het even goed door elkaar.

Verdeel de risotto over een mooi bord. Leg op ieder bord een gepocheerd ei. Maak het af met zwarte truffel.

Garneer de risotto met truffel met nog een paar schaven Parmezaan en een snuf zwarte peper.

risotto met truffel 1

Tags

Risotto Italiaanse recepten Kerst Vegetarische recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in