Bami goreng

Bami goreng

Hou je van Indofood dan ben je vast ook gek op bami goreng! Bami is van origine Indonesisch, maar het gerecht is hier ook harstikke populair. In dit bami recept hebben we kip toegevoegd, maar je kunt het net zo goed vegetarisch houden. Zeker als je bij de bami goreng nog allerlei vleesgerechten serveert. Het geheim van een goede bami zijn de kruiden.

 

 

 

Bami kruiden

Wij gebruikten bami goreng kruiden zoals kurkuma, laos en korianderzaad. Bami maken is helemaal niet moeilijk. Je kunt het jezelf nog makkelijker maken door voorgesneden groenten te kopen. Heb je helemaal weinig tijd? Dan kun je natuurlijk ook een zakje kant-en-klare bamikruiden gebruiken. Maken wij het je even makkelijk! Hou je meer van rijst? Probeer dan eens onze nasi goreng.

Je kunt de kip ook vervangen voor varkensvlees of houd de bami goreng vegetarisch! 

Pauline

Bami goreng

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr mie
  • 400 gr kipdijfilet
  • 1/2 witte kool of spitskool
  • 1 grote wortel
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 100 gr taugé
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl sambal
  • 1 el ketjap
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl laos
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl gemberpoeder
  • Olijfolie

Lekker met

  • Kroepoek
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Kook de mienestjes zoals op de verpakking vermeld staat. Spoel de bami na het afgieten gelijk af met koud water en zet apart.

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

  3. Snijd de kipdijfilet in kleine stukjes. Voeg toe aan de ui en knoflook en bak rondom aan.

  4. Voeg alle specerijen en de sambal toe en bak dit kort mee.

  5. Snijd de groenten en voeg deze nu toe. Bak de groenten rondom aan.

  6. Voeg nu de gekookte bami toe. Breng de bami goreng op smaak met een scheutje ketjap en meng het goed door elkaar heen.

Bami goreng

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (45 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in