De eerste aardbeien van het seizoen uit de moestuin van mijn moeder. Ik was toen een heel klein meisje maar kan het me nog zo goed herinneren. Dat was het lekkerste ever!

25 food vragen aan Philippine van Liefde voor Lekkers

Ze is verliefd op lekkers en haar missie is om ieder gerecht, nét even smakelijker te maken. Nog een paar geroosterde pijnboompitjes hier, een likje roomboter of een drizzle karamel daar, Philippine zorgt ervoor dat je er je vingers bij af wilt likken. Al haar culinaire avonturen vind je op haar blog Liefde voor lekkers.

Philippine is een creatieve duizendpoot, want naast haar blog werkt ze zich als freelancer een slag in de rondte: kookboeken uitgeven, foodstyling, recept-ontwikkeling, editor in chief, zolang het maar over eten gaat, dan zit je bij haar goed. Naast dat ze steengoed in haar vak is, is het ook een ontzettend leuk en lief mens. Een charmante verschijning, die je niet snel zal betrappen op een chagrijnig gezicht. Altijd in voor een grapje, tijdens het Rachel Khoo event (in samenwerking met Culy) haalde ze een papieren zakje uit haar tas, met daarin een dampende kroket. Want deze Engelse dame moest natuurlijk Neerlands trots proeven, dat is Philippine ten voeten uit! Benieuwd waar zij haar inspiratie vandaan haalt?, lees dan snel verder.

Wat is je favoriete ontbijt?
Vers fruit met yoghurt en muesli (en die laatste maak ik soms zelf)

Hoe drink je je koffie?
Haha, ik drink geen koffie!

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Avocado, zachte geitenkaas, uitgebakken spek en frambozen

Soep of salade?
Soep in de winter, salade in de zomer

Wat is je favoriete kookboek?
Oef, heel lastig want dat wisselt regelmatig. Uit Jeruzalem van Ottolenghi kook ik nu graag.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Nooit meer zoet

Welke keuken (land) is je favoriet?
Nu Arabisch, heeft vast iets met dat favo kookboek te maken.

Wat is je favo foodfilm?
Lastig kiezen tussen Ratatouille en Estômago

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Zoet met zout. Bijvoorbeeld gekarameliseerde uitgebakken spek of kaaspannenkoek met stroop.

Wie is je grootste inspiratiebron?
Ik heb niet een foodidool ofzo maar ik vind wat Jamie O. doet wel heel tof.

Thuis koken of uit eten gaan?
Thuis koken

High end of Low profile?
Als ik echt wil genieten dan ga ik voor High end

Wat is je lievelings restaurant?
Luce in Utrecht. Super goede prijs-kwaliteitverhouding, verrassend en ik kan kruipend naar huis.

Boodschappen doe ik bij…
Persepolis (geweldige Arabische groentezaak met heel veel internationale specialiteiten), slager en visboer in de buurt en AH.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..
De eerste aardbeien van het seizoen uit de moestuin van mijn moeder. Ik was toen een heel klein meisje maar kan het me nog zo goed herinneren. Dat was het lekkerste ever!

Wat is je favo cocktail?
Ben ik niet zo van. Ooit nare ervaring gehad met GHB erin…

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
Heston natuurlijk!

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Knoflookpers. Ook ideaal om verse gember en stemgember mee klein te maken. Ik heb namelijk een hekel aan het ieniemienie hakken van die ingrediënten.

Mijn favo snack is…
Kaaskoekjes van De Rouw en kroketten van Holtkamp. Jammer dat ze niet in de buurt zitten. (misschien maar goed ook)

Wat zit er op jouw pizza?
Parma, rucola, buffelmozzarella

Wat lust je echt niet?
Jakboterthee. Helaas voor mij bleven de gastvrije Tibetanen mij maar bijschenken terwijl ik het kokhalzend naar binnen probeerde te krijgen. Echt, zo vies.

Mijn favoriete foodblog is…
La Tartine Gourmande, ik hou van het kleurrijke en speelse in haar foto’s.

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..
Eendenbloedsoep en gefrituurde dikke larven (beide in Laos).

Wat staat er op je food bucket list?
The Jane in Antwerpen. Maar als het goed is staat ie voor het einde van het jaar er niet meer op, joepie!

Ik kan niet leven zonder…
Fruit!

De eerste aardbeien van het seizoen uit de moestuin van mijn moeder. Ik was toen een heel klein meisje maar kan het me nog zo goed herinneren. Dat was het lekkerste ever!

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in