pepers pannenkoeken

Kidsproof: Culi uitjes met kinderen

Ik heb niet zoveel ervaring met kinderen, toen wij laatst een logeetje kregen van 8, leek het mij leuk om naar de geitenboerderij te gaan, want daar kun je geiten aaien en zien hoe kaas gemaakt wordt. What was I thinking “Geiten en boerderijen zijn stom”, tenminste wel voor iemand van 8. “Zullen we dan naar de molen gaan, dan kun je zien waar ons brood vandaan komt?” “Ik weet heus wel hoe brood gemaakt wordt, in de fabriek”. Ha nu heb ik jou, want ik zal je laten zien hoe echt brood gemaakt wordt. Of onderstaande uitjes met kinderen geschikt zijn voor alle leeftijden kan ik je dus niet garanderen. Stiekem vind ik ze zelf erg leuk en dus ben ik zelf maar op pad gegaan. Een ding is zeker, met de Efteling zit je in ieder geval goed. Maar ook de andere uitjes zijn zeker de moeite waard.

Geitenboerderij Het Geertje – Zoeterwoude culi uitjes met kinderen In mijn regio heb je verschillende geitenboerderijen, maar een hele leuke is Het Geertje in Zoeterwoude. Op deze boerderij vind je naast de vele geiten ook varkens, koeien, schapen, kippen en konijnen. Als er lammetjes zijn, mag je ze de fles geven en je kunt er eieren rapen, konijnen knuffelen en pony rijden. Daarnaast zijn er tal van andere activiteiten, het hele jaar door. Er is een boerderijwinkel, “ik zei toch dat het leuk was?”, waar je geitenkaas en andere boerenproducten kunt kopen. Ook kun je hier zien hoe de kaas gemaakt wordt. En last but nog least, er is een pannenkoekenrestaurant en als je dat zegt, krijg je je kind gegarandeerd mee.

Geitenboerderij Het Geertje, Geerweg 7, Zoeterwoude 

De Efteling efteling Mijn zusje Annika bezocht onlangs de Efteling en schreef dit stukje voor jullie. De Efteling is een van mijn favoriete pretparken en geschikt voor zowel jong én oud! Onlangs heb ik de Efteling weer bezocht, en naast dat ik alle attracties ben langs gegaan, ben ik ook op zoek gegaan naar de culinaire hotspots van dit park. Op culinair gebied is er genoeg te beleven in de Efteling. Op iedere hoek en ieder pleintje is er wel wat lekkers te verkrijgen. Voor de kids is Polles Keuken een aanrader, lekker pannenkoeken eten. Wil je iets gezonder? Ga dan naar Octopus, een zelfbedienings restaurant waar je lekker verse pasta kan krijgen. Voor de snelle hap ga je naar de Burger Backerij voor overheerlijke burgers of naar Casa Caracol voor een lekkere wrap! Als je er echt even voor wilt zitten en lekker uitgebreid wil eten dan is het Wapen van Raveleijn een goede keuze. Hier kun je genieten van een bourgondische lunch of een uitgebreid 3 gangen diner.

De Efteling, Europalaan 1, Kaatsheuvel

Molen de Zandhaas – Santpoort de zandhaas Het is leuk om te zien dat er nog steeds ruimte is voor pure ambacht in Nederland. In het hele land vind je verschillende molens die nog in gebruik zijn. Bij mij in de buurt zit Molen de Zandhaas waar molenaar Jos nog dagelijks zijn granen maalt. Je kunt een kijkje nemen in de molen en als je wilt helemaal naar boven klimmen. Hier vind je de grote maalstenen, waar verschillende soorten granen op gemalen worden. In de molenwinkel koop je allerlei soorten bloem, vlokken, noten en zaden, zodat je na dit bezoek meteen thuis aan de slag kunt gaan. Mijn logeetje wilde niet mee naar de molen, maar hij vond het wel leuk om samen brood te bakken.

Molen de Zandhaas, Wüstelaan 83, Santpoort Noord

Landgoed de Olmenhorst landgoed de olmenhorst Ik ben opgegroeid in een dorp met een appel- en een kersenboom in de tuin. Heb je dat niet?, dan is een bezoekje aan de Olmenhorst zeker een aanrader. Vanaf september kun je hier zelfs appels en peren plukken van de enorme boomgaard die de Olmenhorst rijk is. Ook kun je hier geiten aaien en zien hoe kaas gemaakt wordt. Er staan een drietal speeltoestellen en op het terrasje kun je ter plekke huisgemaakte appelsap en appeltaart eten. In de boerderijwinkel kan je allemaal lekkere en leuke producten kopen voor in de keuken. Er worden regelmatig leuke workshops gegeven voor jong en oud, houdt de agenda dus in de gaten. Kortom een prima plek, om je een paar uurtjes te vermaken.

De Olmenhorst, Lisserweg 481, Lisserbroek

De kaartjes voor de Efteling zijn mij aangeboden door de Efteling. Lees hier mijn disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in