frites uit zuyd

Hotspot: Par Hasard & Frites uit Zuyd Amsterdam

Ineens zag ik overal Frites uit Zuyd voorbij komen. Mensen die 100 km omrijden voor een zak patat. Toegeven, ze zagen er wel heel erg lekker uit. Naar mijn idee was het een beetje gehyped. De hoogste tijd om het zelf uit te proberen.

Eens per maand ga ik uit eten met mijn foodie collega’s Monique, Sabine, Nina en Elise, Francesca, Brenda en Philippine. En dat is altijd reuze gezellig. Iedere keer kiezen we een nieuwe hotspot uit en deze keer werd het Par Hasard. Par Hasard, wat “per toeval” betekent, is het restaurant dat hoort bij Frites uit Zuyd. Ik kan je alvast verklappen, die frieten zijn het omrijden waard. frites uit zuyd

Een friterie en een restaurant inéén! Een ingang, één frituur, maar toch twee werelden.

“Mensen die op zondagavond een zak friet met een kroket halen, komen woensdag langs om uitgebreid te eten”.

Het laagdrempelige wat deze zaak uistraalt is helemaal mijn ding. Je kunt frieten meenemen voor thuis, in de tussentijd drink je een biertje aan de bar. En als je zin hebt in een uitgebreid diner neem je plaats aan één van de tafeltjes in Par Hasard. Geen poespas, geen reserveringen, daar hou ik van. frites uit zuyd

Ik ben niet vies van een frietje en een lekker snackje op zijn tijd. Dus toen eigenaar Xander vertelde over hun huisgemaakte frikandellen en de kroketten van Holtkamp vond ik het eigenlijk zonde om uitgebreid te dineren. Ik wilde dat gewoon proeven. Daar doen ze bij Par Hasard niet moeilijk over. Als “amuse” kregen wij bitterballen, garnalenkroketten en stukjes huisgemaakte frikandel, goddelijk! Dit resulteerde wel in een al redelijk volle buik en het diner was nog niet eens begonnen. par hasard amsterdam

Als voorgerecht deelde ik een steak tartaar met Sabine en ik vond hem lekker. Hij was zacht van smaak. Het stukje geroosterde buikspek had van mij wel iets knapperiger gemogen.

frites uit zuyd Ik had de kaart stiekem thuis al gecheckt en mijn oog viel meteen op het Limburgs Zoervleis. Dat is nou een gerecht wat ik precies bij deze zaak vind passen. Eveneens als de steak en de mosselen met friet. Mijn zoervleis, een stoofpotje, voor diegene die het niet kennen, was kruidig en vol van smaak. Het vlees was boterzacht. Ik vond hem lekker, maar de frieten, die stalen echt de show. Om over de huisgemaakte mayonaise met piccalilly nog maar te zwijgen.

frites uit zuyd Ik zat bommetje vol, maar toch proefde ik een hap van Sabine haar hemelse modder. Hoewel mijn tafelgenoten dit het lekkerste van de avond vonden, vond ik het niet zo bij de rest van het menu passen. Het was super lekker, maar te verfijnd en teveel structuren. Stiekem wil je na zulke heerlijke frieten toch gewoon een bol ijs of Luikse wafels met kersen en slagroom, gelukkig stonden die ook op de kaart. frites uit zuyd

Ik ben enthousiast over het concept, het is vernieuwend en gedurfd. Het is een plek waar je je thuis voelt. Of je nu voor frietjes voor thuis of een lekker avondje uit komt. En ik ben niet de enige, het is een daverend succes en de toko zit bijna iedere avond vol. De kracht zit hem in de eenvoud, al die tierelantijnen hoeft van mij dus niet. Dus of je in de buurt woont of niet, het is zeker het omrijden waard.

Hotspot
Frites uit Zuyd & Par Hasard< Waar
Ceintuurbaan 113-115, Amsterdam
WWW Frites uit Zuyd

Dit etentje is mij aangeboden door Pas Hasard, lees hier mijn disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in