Krieltjes bbq
Ga je barbecueën? Deze krieltjes van de bbq zijn er top bij! Ze zijn dé hit bij iedere barbecue. We koken de krieltjes alvast voor, zodat je ze alleen nog maar even kort hoeft te grillen. We brengen de krieltjes op smaak met een rozemarijnolie. De rozemarijn geeft zo’n smaakexplosie aan de krieltjes, echt heel erg lekker. Veel meer dan een beetje zeezout heb je voor deze krieltjes met rozemarijn dan ook niet meer nodig. Lekker voor bij deze vispakketjes van de bbq. Enjoy!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 750 gr krieltjes
- 50 ml zonnebloemolie
- 3 takjes rozemarijn
- Peper en zout
Materiaal
- 8 satéprikkers
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Was de krieltjes en kook ze 10 minuten voor in een pan met gezouten kokend water.
Giet de krieltjes af en laat iets afkoelen. Maak in de tussentijd de rozemarijnolie. Doe de zonnebloemolie samen met de takjes rozemarijn in een pannetje en breng aan de kook. Zodra de olie begint te borrelen zet je het vuur uit. Laat de olie afkoelen zodat de rozemarijnsmaak er goed in kan trekken.
Rijg drie krieltjes op een satéprikker. Herhaal dit met de rest van de krieltjes.
Bestrijk de krieltjes met de rozemarijnolie en leg ze op de barbecue.
De krieltjes van de bbq zijn klaar als ze goudbruin zijn. Strooi er tenslotte nog wat zeezout en peper overheen en serveer met nog wat overgebleven rozemarijnolie.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in