Vispakketjes van de BBQ
Zin in vis op de bbq maar lijkt je dit veel gedoe? Maak dan eens deze vispakketjes van de BBQ met zalm. Het is heel simpel, kost je weinig tijd, je kan het gemakkelijk voorbereiden en het is vooral heel lekker. We maken deze vispakketjes in Aziatische stijl. We marineren de zalm in KIKKOMAN sojasaus, met wat rode peper, honing en mirin. Een echte smaakbom en veel meer heb je dan ook niet nodig. We voegen nog wat paksoi en bimi toe (best wel gezond dus). Garneer de zalm met extra limoentjes en wat verse kruiden en klaar ben je. Steek de barbecue vast maar aan!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 zalmfilets zonder huid
- 150 gr bimi
- 0,5 paksoi
- 1 rode ui
- 2 cm gember
- 1 rode peper
- 2 limoenen
- 180 ml KIKKOMAN sojasaus
- 90 ml mirin
- 3 el honing
- 1 takje munt
- 1 takje (Thaise) basilicum
Scherm aanhouden tijdens het koken
Maak de gember schoon en haal de zaadjes uit de rode peper, hak beiden zo fijn mogelijk. Schenk de sojasaus, honing en mirin in een kommetje. Meng de gember en rode peper er door. Zet de marinade apart.
Snijd de paksoi in kleine stukken en halveer de bimi in de lengte. Haal de schil van de rode ui en snijd in dunne plakjes. Snijd de limoenen in dunne plakjes.
Vorm van 8 grote vellen aluminiumfolie 4 bakjes waar de zalmfilet in past, gebruik per bakje 2 vellen (zo weet je zeker dat de folie niet scheurt). Verdeel de paksoi en bimi over de bakjes en leg in elk bakje een zalmfilet. Schenk de marinade er over en leg de plakjes rode ui en plakjes limoen op de zalm. Vouw de folie dicht, of maak van extra aluminiumfolie 4 deksels, zorg dat je de folie goed dichtvouwt zodat het vocht er niet uit kan lekken.
Leg de vispakketjes op het bbq rooster en stoom ze in ongeveer 15 minuten gaar. Garneer met blaadjes verse munt en (Thaise) basilicum.
Dit bericht is in samenwerking met KIKKOMAN, lees mijn disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in