Vispakketjes van de BBQ + win een BBQ

Vispakketjes van de BBQ + win een BBQ

Zin in vis op de bbq maar lijkt je dit veel gedoe? Maak dan eens deze vispakketjes van de BBQ met zalm. Het is heel simpel, kost je weinig tijd, je kan het gemakkelijk voorbereiden en het is vooral heel lekker. We maken deze vispakketjes in Aziatische stijl. We marineren de zalm in KIKKOMAN sojasaus met wat rode peper, honing en mini. Een echte smaakbom en veel meer heb je dan ook niet nodig. We voegen nog wat paksoi en bimi toe (best wel gezond dus). Garneer de zalm met extra limoentjes en wat verse kruiden en klaar ben je. Steek de barbecue vast maar aan!

Win een buitenkeuken!

Heb jij zelf ook een lekker barbecue recept met KIKKOMAN sojasaus? Klim dan in de digitale pen en laat je recept idee hier achter. Het mag van alles zijn, een marinade voor vlees, vis, garnalen, tempeh, groente of een lekkere barbecuesaus of misschien wel dessert. Haal alles uit de (koel)kast en laat je creativiteit lekker gaan want er zijn hele leuke prijzen te winnen.

WIN een buitenkeuken ter waarde van €900
Samen met KIKKOMAN kies ik de 3 lekkerste inzendingen uit en die gaan we exposen op social media. Naast eeuwige roem, maak je ook kans op een Napoleon Grillmachine (hierop kan je grillen, koken en roosteren!) ter waarde van 900 euro. De Freestyle 425 gasbarbecue heeft 4 RVS-branders, een infrarood zijbrander sizzle zone en een ingebouwde thermometer. Daarnaast maken 100 deelnemers kans op een Kikkoman kookboek en een bomvolle goody bag, voorzien van allerlei essentials voor een perfecte zomer barbecue.

Enthousiast geworden? Laat hier je recept idee achter! Vergroot je winkans door ook een foto mee te sturen.

Meedoen kan t/m 28 aug. en de winnaars krijgen persoonlijk bericht. 

Vispakketjes van de BBQ + win een BBQ
Vispakketjes van de BBQ + win een BBQ

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 zalmfilets zonder huid
  • 150 gr bimi
  • 0,5 paksoi
  • 1 rode ui
  • 2 cm gember
  • 1 rode peper
  • 2 limoenen
  • 180 ml KIKKOMAN sojasaus
  • 90 ml mirin
  • 3 el honing
  • 1 takje munt
  • 1 takje (Thaise) basilicum
  1. Maak de gember schoon en haal de zaadjes uit de rode peper, hak beiden zo fijn mogelijk. Schenk de sojasaus, honing en mirin in een kommetje. Meng de gember en rode peper er door. Zet de marinade apart.

  2. Snijd de paksoi in kleine stukken en halveer de bimi in de lengte. Haal de schil van de rode ui en snijd in dunne plakjes. Snijd de limoenen in dunne plakjes.

  3. Vorm van 8 grote vellen aluminiumfolie 4 bakjes waar de zalmfilet in past, gebruik per bakje 2 vellen (zo weet je zeker dat de folie niet scheurt). Verdeel de paksoi en bimi over de bakjes en leg in elk bakje een zalmfilet. Schenk de marinade er over en leg de plakjes rode ui en plakjes limoen op de zalm. Vouw de folie dicht, of maak van extra aluminiumfolie 4 deksels, zorg dat je de folie goed dichtvouwt zodat het vocht er niet uit kan lekken.

  4. Leg de vispakketjes op het bbq rooster en stoom ze in ongeveer 15 minuten gaar. Garneer met blaadjes verse munt en (Thaise) basilicum.

Vispakketjes van de BBQ + win een BBQ
Vispakketjes van de BBQ + win een BBQ

Dit bericht is in samenwerking met KIKKOMAN, lees mijn disclaimer.

Tags

BBQ Camping Makkelijke recepten Zalm Aziatische recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Vis recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (12 stemmen)

22 juli 2022


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in