Ovenrisotto
Een ovenrisotto is echt geniaal! De risotto wordt namelijk gegaard in de oven en daardoor heb je er geen omkijken naar. Je hoeft dus niet meer iedere minuut de risotto te roeren. Wij maken de risotto met prei, maar je kunt hem met iedere groenten maken. Voor deze risotto fruit je alleen een uitje en bak je de risotto even kort mee, daarna doet de oven geheel zijn werk. Echt een makkelijke maaltijd dus deze preirisotto!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr risotto rijst
- 2 grote preien
- 125 gr zachte geitenkaas
- 125 ml witte wijn
- 500 ml groentenbouillon
- 1 ui
- 50 gr Parmezaanse kaas
- Klontje roomboter
- Handjevol verse peterselie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Smelt een klontje boter in een ovenbestendige koekenpan. Pel en snipper de ui en fruit deze aan in de koekenpan.
Voeg de risottorijst toe en bak deze mee totdat hij glazig is.
Blus het geheel af met de witte wijn en laat het vocht verdampen.
Voeg de bouillon en roer het even om. Rasp de Parmezaan, voeg de helft aan de risotto toe en roer het om.
Snijd de prei in ringen, was de prei goed en laat even uitlekken.
Verdeel de prei over de risotto en verkruimel hierover de zachte geitenkaas.
Bak de ovenrisotto in ongeveer 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Serveer de ovenrisotto met de overgebleven Parmezaanse kaas en wat fijngesneden peterselie.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in