
Ovenrisotto
Een ovenrisotto is echt geniaal! De risotto wordt namelijk gegaard in de oven en daardoor heb je er geen omkijken naar. Je hoeft dus niet meer iedere minuut de risotto te roeren. Wij maken de risotto met prei, maar je kunt hem met iedere groenten maken. Voor deze risotto fruit je alleen een uitje en bak je de risotto even kort mee, daarna doet de oven geheel zijn werk. Echt een makkelijke maaltijd dus deze preirisotto!


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr risotto rijst
- 2 grote preien
- 125 gr zachte geitenkaas
- 125 ml witte wijn
- 500 ml groentenbouillon
- 1 ui
- 50 gr Parmezaanse kaas
- Klontje roomboter
- Handjevol verse peterselie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Smelt een klontje boter in een ovenbestendige koekenpan. Pel en snipper de ui en fruit deze aan in de koekenpan.
Voeg de risottorijst toe en bak deze mee totdat hij glazig is.
Blus het geheel af met de witte wijn en laat het vocht verdampen.
Voeg de bouillon en roer het even om. Rasp de Parmezaan, voeg de helft aan de risotto toe en roer het om.
Snijd de prei in ringen, was de prei goed en laat even uitlekken.
Verdeel de prei over de risotto en verkruimel hierover de zachte geitenkaas.
Bak de ovenrisotto in ongeveer 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Serveer de ovenrisotto met de overgebleven Parmezaanse kaas en wat fijngesneden peterselie.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan