saté babi

Saté babi

Saté is misschien wel het bekendste bbq recept van Nederland. Meestal wordt het geserveerd in de vorm van kipsaté en als je luxe wil doen krijg je saté van ossenhaas. Maar onze favoriet blijft toch wel  saté babi, ofwel saté van varkenshaas. Lekker mals varkensvlees gemarineerd in ketjap, met wat chili en knoflook heerlijk. Het liefst eten we het met dikke frieten met mayonaise, maar het past ook heel goed bij een lekker Indonesische bami goreng.

Satésaus maken

Bij saté hoort natuurlijk een lekkere pindasaus. Die maak je heel gemakkelijk zelf van pinda’s. Heb je daar geen zin in of tijd voor dan kan je het ook maken van pindakaas. Dat heb je vast wel in huis toch? Deze satésaus is supermakkelijk, snel klaar en heel lekker!

saté babi

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 stokjes

  • 600 gr varkenshaas
  • 2 el ketjap manis
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 chilipeper
  • 2 el olijfolie
  • Zout

Satésaus

  • 75 gr ongezouten pinda's
  • 1 klein uitje ( gesnipperd)
  • 1 tl komijn
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl sambal
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 el ketjap
  • 175 ml water
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Maak een marinade van de ketjap en de olie. Hak de knoflook en chilipeper (zonder zaadjes) fijn en voeg deze toe aan de marinade. Breng de marinade op smaak met zout.

  2. Snij de varkenshaas in blokjes van ongeveer 2,5 x 2,5 cm en leg deze minimaal twee uur in de marinade. Les wat satéprikkers in een waterbad.

  3. Voor de pindasaus maal je de pinda’s fijn in een keukenmachine. Voeg de knoflook, de komijn, het korianderzaad, de ketjap en de sambal toe en mix het zo glad mogelijk. Als je van grove saté houdt, mix je het korter. Fruit een ui aan in wat olie en voeg het pindamengsel toe. Bak het geheel kort aan en voeg beetje bij beetje het water toe. Als de saus te dik is, voeg je extra water toe.

  4. Rijg de stukjes varkenshaas aan een spies en bak ze rondom bruin in een grillpan of op de bbq.

  5. Serveer de saté babi met de pindasaus.

saté babi

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in