
Saté babi
Saté is misschien wel het bekendste bbq recept van Nederland. Meestal wordt het geserveerd in de vorm van kipsaté en als je luxe wil doen krijg je saté van ossenhaas. Maar onze favoriet blijft toch wel saté babi, ofwel saté van varkenshaas. Lekker mals varkensvlees gemarineerd in ketjap, met wat chili en knoflook heerlijk. Het liefst eten we het met dikke frieten met mayonaise, maar het past ook heel goed bij een lekker Indonesische bami goreng.
Satésaus maken
Bij saté hoort natuurlijk een lekkere pindasaus. Die maak je heel gemakkelijk zelf van pinda’s. Heb je daar geen zin in of tijd voor dan kan je het ook maken van pindakaas. Dat heb je vast wel in huis toch? Deze satésaus is supermakkelijk, snel klaar en heel lekker!


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 stokjes
- 600 gr varkenshaas
- 2 el ketjap manis
- 2 teentjes knoflook
- 1 chilipeper
- 2 el olijfolie
- Zout
Satésaus
- 75 gr ongezouten pinda's
- 1 klein uitje ( gesnipperd)
- 1 tl komijn
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl sambal
- 1 teentje knoflook
- 1,5 el ketjap
- 175 ml water
Zo maak je het
Maak een marinade van de ketjap en de olie. Hak de knoflook en chilipeper (zonder zaadjes) fijn en voeg deze toe aan de marinade. Breng de marinade op smaak met zout.
Snij de varkenshaas in blokjes van ongeveer 2,5 x 2,5 cm en leg deze minimaal twee uur in de marinade. Les wat satéprikkers in een waterbad.
Voor de pindasaus maal je de pinda’s fijn in een keukenmachine. Voeg de knoflook, de komijn, het korianderzaad, de ketjap en de sambal toe en mix het zo glad mogelijk. Als je van grove saté houdt, mix je het korter. Fruit een ui aan in wat olie en voeg het pindamengsel toe. Bak het geheel kort aan en voeg beetje bij beetje het water toe. Als de saus te dik is, voeg je extra water toe.
Rijg de stukjes varkenshaas aan een spies en bak ze rondom bruin in een grillpan of op de bbq.
Serveer de saté babi met de pindasaus.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan