Gevulde avocado
Is deze gevulde avocado geen plaatje om te zien? Zo zie je maar, dat de manier van presenteren veel doet. Je kunt dit voorgerecht helaas niet ver van tevoren klaarmaken, want avocado verkleurt snel. Maar dit recept voor de gevulde avocado met zalm is zo easy, dat de klus zo is geklaard. Een lekker en gezond voorgerecht voor de feestdagen! Op zoek naar nog meer feestelijke gerechten? Bekijk hier al onze kerstrecepten!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 avocado's
- 200 gr gerookte zalm
- 1 rode ui
- Sap van een halve citroen
- 1 el crème fraîche
- Handje verse dille
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit.
Snijd de avocado’s kruislings in met een mes, zodat er blokjes ontstaan. Zorg ervoor dat je niet door de schil heen snijdt, want die heb je straks natuurlijk nog nodig.
Verwijder de blokjes voorzichtig met een lepel en doe ze in een kom.
Pel en snipper de rode ui, snijd de zalm in stukjes en voeg dit bij de avocado.
Voeg de crème fraîche en het sap van een halve citroen toe. Hak de dille fijn en voeg dit toe aan de rest.
Breng op smaak met peper en zout en meng het voorzichtig door elkaar.
Schep de vulling in de lege avocado schillen. Serveer de gevulde avocado meteen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in