Tonijnsteak
Dit wil je: een sappige tonijnsteak, perfect gegrild en geserveerd met een heerlijke tomatensalsa die barst van smaak. De combinatie is een feest op je bord! Lekker als hoofdgerecht met wat rijst of quinoa. Liever tonijn als voorgerecht? Maak dan eens tonijn tataki op Japanse wijze.
Gegrilde tonijn
Gegrilde tonijn is hartstikke gemakkelijk om te bereiden. Je hebt alleen een grillpan nodig waarbij je tonijn op hoge temperatuur kort grilt. Liever tonijnsteak bakken? Ga dan aan de slag met een koekenpan, maar bak een tonijn steak nooit te lang. Juist het rosé gebakken vlees maakt het extra lekker!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 stukken tonijn
- 400 gr tomaten
- 2 lente-uitjes
- 10 gr koriander
- 2 knoflookteentjes
- 1/2 rode peper
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Begin met het maken van de tomatensalsa. Was hiervoor de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
Snijd de lente-uitjes en rode peper in kleine ringen, de knoflook en koriander fijn. Voeg dit bij de tomatenblokjes.
Doe één eetlepel olijfolie bij de tomatensalsa en breng het op smaak met peper en zout. Zet vervolgens apart.
Bestrijk de tonijn met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout.
Zet de grillpan op het vuur en laat deze goed heet worden.
Grill de tonijn in ongeveer twee minuten aan beide kanten. Voor een leuk ruitjeseffect, draai je de tonijn bij het omdraaien een kwart slag.
Snijd de tonijn in plakjes en serveer de tonijnsteak met de tomatensalsa. Lekker met wat rijst of quinoa en een partje limoen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in