
Tonijn Tataki
Zin in een lekker licht voorgerecht? Dan is deze tonijn tataki echt iets voor jou. Tataki komt uit Japan. Het is niet een ingrediënt maar de manier waarop het bereid wordt (je hebt ook beef tataki). Je schroeit het vlees of de vis kort dicht en daarna snijd je het in dunne plakjes. Vaak wordt het geserveerd met een oosterse saus erbij. Lekker, gezond en heel snel klaar!
Tataki is niet een ingrediënt, maar de manier waarop het bereid wordt. Je kan dit bijvoorbeeld maken met biefstuk, zalm of tonijn.



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 500 gr verse tonijn
- 1 el sojasaus
- 100 gr sesamzaad
- Chilipeper en zout
- Olijfolie
Oosterse saus
- 2 el sojasaus
- 2 el rijst azijn
- 1 el gembersiroop
- Sap van een halve limoen
- Chilipeper
Lekker met
- Fijngesneden lente ui
Zo maak je het
Dep de tonijn droog met een keukenpapiertje. Bestrooi hem met peper en zout en bestrijk hem met olijfolie en een beetje sojasaus.
Verdeel het sesamzaad over een bord. Haal de tonijn er doorheen. Bak de tonijn in een hete pan, kort aan alle zijdes aan. Het is de bedoeling dat er een klein grillrandje ontstaat, maar dat de binnenkant van de tonijn nog rauw blijft.
Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar. Breng de saus op smaak met chilipeper naar wens.
Serveer de tonijn tataki met de oosterse saus en garneer eventueel met lente ui.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan