Tonijn Tataki
Zin in een lekker licht voorgerecht? Dan is deze tonijn tataki echt iets voor jou. Tataki komt uit Japan. Het is niet een ingrediënt maar de manier waarop het bereid wordt (je hebt ook beef tataki). Je schroeit het vlees of de vis kort dicht en daarna snijd je het in dunne plakjes. Vaak wordt het geserveerd met een oosterse saus erbij. Lekker, gezond en heel snel klaar!
Tataki is niet een ingrediënt, maar de manier waarop het bereid wordt. Je kan dit bijvoorbeeld maken met biefstuk, zalm of tonijn.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr verse tonijn
- 1 el sojasaus
- 100 gr sesamzaad
- Chilipeper en zout
- Olijfolie
Oosterse saus
- 2 el sojasaus
- 2 el rijst azijn
- 1 el gembersiroop
- Sap van een halve limoen
- Chilipeper
Lekker met
- Fijngesneden lente ui
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Dep de tonijn droog met een keukenpapiertje. Bestrooi hem met peper en zout en bestrijk hem met olijfolie en een beetje sojasaus.
Verdeel het sesamzaad over een bord. Haal de tonijn er doorheen. Bak de tonijn in een hete pan, kort aan alle zijdes aan. Het is de bedoeling dat er een klein grillrandje ontstaat, maar dat de binnenkant van de tonijn nog rauw blijft.
Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar. Breng de saus op smaak met chilipeper naar wens.
Serveer de tonijn tataki met de oosterse saus en garneer eventueel met lente ui.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in