Menu
gegrilde-tonijn-710x380.jpg

Gegrilde tonijn met tomatensalsa

Een tijdje geleden gingen we uit eten in een Egyptisch restaurant waar we een heerlijke en geurige saffraanrijst voorgeschoteld kregen.  De kok heeft me het geheim van de smit verklapt en dit was veel simpeler dan ik dacht. Hij gebruikte het magische kruid zoals vriendin L. het zou noemen. In de volksmond beter bekend als het rode goud. Dat moest ik thuis ook eens proberen en het is me gelukt. Eerlijk gezegd kan er ook weinig fout aan gaan. Ik had tonijn gehaald en tomaten en deze combinatie met de gele rijst vind ik zelf erg lekker. Helemaal als je verse kruiden uit eigen tuin, of zoals in mijn geval van eigen balkon gebruikt. Al nieuwsgierig?

Ingrediënten voor 4 personen
4 moten tonijn
3 tomaten
1 rode ui
1 teen knoflook
10 gr peterselie
300 gr basmati rijst
750 ml bouillon
0,05 gr saffraan
Peper en zout

Bereidingswijze
Kook de rijst gaar in de bouillon samen met de saffraan. Bereid in de tussentijd de tomatensalsa. Was de tomaten en verwijder de zaden en het vruchtvlees aan de binnenkant. Snij de tomaten in kleine blokjes en doe dit in een bakje. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Voeg dit bij de tomatenblokjes. Was en hak de peterselie fijn en voeg dit toe aan de salsa. Meng het geheel door elkaar en breng het op smaak met iets peper en zout.

Bestrijk de tonijn moten met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout. Zet de grillpan op het vuur en laat deze goed heet worden. Grill de tonijn in 4 minuten aan weerzijden gaar. Voor een leuk ruitjeseffect, draai je de tonijn bij het omdraaien een kwart slag.

Leg een flinke schep rijst op het bord. Leg daarop een moot tonijn en daar bovenop een schep tomatensalsa.

gegrilde tonijn

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan