bitterkoekjespudding

Bitterkoekjespudding

Bitterkoekjespudding, you hate it or you love it. And we love it. Zelf pudding maken is zo leuk om te doen. We zijn opgegroeid met de pudding uit een zakje. Maar je hebt niet veel meer nodig dan suiker, slagroom en gelatine. Daar voeg je aan toe wat je lekker vindt. In dit geval bitterkoekjes. Echt een heerlijk pudding recept. Eten er kinderen mee, laat de Amaretto dan achterwege en serveer het eventueel on the side. Proef het zelf!

bitterkoekjespudding
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 gr bitterkoekjes (+ extra om te garneren)
  • 250 ml volle melk
  • 250 ml slagroom (+ extra om te garneren)
  • 5 blaadjes gelatine
  • 50 gr suiker
  • 2 el Amaretto
  • 1 tl vanille extract
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verkruimel de bitterkoekjes en besprenkel deze met de amaretto. Week de blaadjes gelatine in koud water.

     

  2. Verhit de melk met de suiker en de vanille en breng het net tegen de kook aan. Knijp de gelatine uit en voeg dit bij de hete melk. Laat het mengsel onder af en toe roeren goed afkoelen.

  3. Klop de slagroom lobbig. Voeg de afgekoelde melk beetje bij beetje toe. Spatel de bitterkoekjes door de room.

     

  4. Spoel de puddingvorm om met koud water en maak dit niet droog. Giet de bitterkoekjespudding in de vorm en laat het minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Stort de pudding dan op een bord. Garneer eventueel met extra slagroom en bitterkoekjes.

bitterkoekjespudding

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (19 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.