Dipsaus chips

Avocado dip

Wie houdt er nou niet van een goede avocado dip? Deze dip is de ultieme combi van romig en pittig, met een vleugje citroen. Het is een super easy smaakvolle dip die je in een handomdraai op tafel zet. Ideaal voor een feestje, een gezellige avond op de bank of gewoon als smeersel op een broodje.

Romige dip

Deze romige avocado dip is heerlijk met knapperige chips of toastjes, maar probeer hem ook eens als spread op een sandwich of bagel met gerookte zalm of als topping op een kom Mexicaanse chili. Het is trouwens ook een superlekkere vervanger voor de klassieke guacamole en past perfect bij taco’s, wraps of als dip voor knapperige groentesticks.

Avocado dip maken
Avocado dip
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 1 bakje

  • 1 avocado
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el citroensap
  • 5 gr verse peterselie
  • Chilipeper en zout

Lekker met

  • Chips
  • Toastjes
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Halveer de avocado en verwijder de pit en de schil.

  2. Pureer de avocado, de helft van de peterselie en knoflook glad in het hakmolentje van je staafmixer.

  3. Voeg de Griekse yoghurt, een kneepje citroensap en wat chilipeper en zout toe en meng door elkaar.

  4. Garneer met de overgebleven vers gehakte peterselie. Lekker met chips of op een broodje.

Variatietips

Wil je de dip een beetje pit geven? Voeg dan wat extra chilipeper toe of een scheutje tabasco voor een spicy kick. Houd je meer van een zoute bite? Strooi dan wat geroosterde pijnboompitten of verkruimelde feta over de dip. Voor een extra frisse twist kun je wat fijngesneden munt door de dip mengen.

Bewaartip

De dip is het lekkerst als je hem supervers en direct serveert, maar je kunt hem (als het echt moet) ook een paar uur van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Dek hem dan goed af met plasticfolie om te voorkomen dat de avocado bruin wordt. Zo blijft je dip mooi groen en vers!

Dipsaus chips
Avocado dip maken

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in