
Chili sin carne
Vandaag gaan we je laten zien hoe je een fantastische chili sin carne op tafel zet. Nope, je hebt geen vlees nodig om een gerecht naar een hoger niveau te tillen: deze chili bewijst dat wel. Laat die blikken tomaten, bonen en mais maar tevoorschijn komen, want dát zijn de helden van deze chili. Plus het magische ingrediënt: een vleugje cacaopoeder dat een diepe, rijke dimensie aan deze stoof geeft. Ja, je leest het goed – cacao. Vertrouw maar op ons, want dit geheime wapen geeft deze Mexicaanse chili sin carne een onweerstaanbare twist.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 3 paprika's (verschillende kleuren)
- 2 uien
- 1 rode peper
- 4 takjes koriander
- 2 limoenen
- 2 blikken pomodorini tomaten (van 400 gram)
- 1 blik bonenmix (van 310 gram)
- 250 gr zure room
- 0,5 el cacaopoeder
- 2 tl gerookt paprikapoeder
- 0,25 tl chilivlokken
- olijfolie
- peper en zout
- Lekker met tortillachips
Zo maak je het
Haal de schil van de ui en hak fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadjes en snijd in stukjes. Haal de zaadjes uit de peper en hak fijn.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan, bak de ui, rode peper en stukjes paprika 6-8 minuten op laag vuur. Bestrooi de groenten met gerookt paprikapoeder en voeg de tomaten uit blik toe. Roer door en laat 8-10 minuten zachtjes koken.
Roer de cacaopoeder en chilivlokken door de saus en breng op smaak met peper en zout. Giet de bonenmix in een vergiet en spoel ze af. Schep de bonenmix door de saus en laat ze 2-3 minuten opwarmen.
Verdeel de chili sin carne over de borden, geef de zure room erbij en bestrooi met koriander. Snijd de limoentjes in parten en geef erbij. Om de chili aan tafel verder op smaak te brengen. Serveer eventueel met tortillachips.
Tip: Eet je vegan? Vervang de zure room dan door plantaardige yoghurt.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan