Chili sin carne

Chili sin carne

Vandaag gaan we je laten zien hoe je een fantastische chili sin carne op tafel zet. Nope, je hebt geen vlees nodig om een gerecht naar een hoger niveau te tillen: deze chili bewijst dat wel. Laat die blikken tomaten, bonen en mais maar tevoorschijn komen, want dát zijn de helden van deze chili. Plus het magische ingrediënt: een vleugje cacaopoeder dat een diepe, rijke dimensie aan deze stoof geeft. Ja, je leest het goed – cacao. Vertrouw maar op ons, want dit geheime wapen geeft deze Mexicaanse chili sin carne een onweerstaanbare twist.

Chili sin carne
Chili sin carne
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 paprika's (verschillende kleuren)
  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • 4 takjes koriander
  • 2 limoenen
  • 2 blikken pomodorini tomaten (van 400 gram)
  • 1 blik bonenmix (van 310 gram)
  • 250 gr zure room
  • 0,5 el cacaopoeder
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 0,25 tl chilivlokken
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Lekker met tortillachips

Materiaal

Zo maak je het

  1. Haal de schil van de ui en hak fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadjes en snijd in stukjes. Haal de zaadjes uit de peper en hak fijn.

  2. Verhit een scheutje olie in een stoofpan, bak de ui, rode peper en stukjes paprika 6-8 minuten op laag vuur. Bestrooi de groenten met gerookt paprikapoeder en voeg de tomaten uit blik toe. Roer door en laat 8-10 minuten zachtjes koken.

  3. Roer de cacaopoeder en chilivlokken door de saus en breng op smaak met peper en zout. Giet de bonenmix in een vergiet en spoel ze af. Schep de bonenmix door de saus en laat ze 2-3 minuten opwarmen.

  4. Verdeel de chili sin carne over de borden, geef de zure room erbij en bestrooi met koriander. Snijd de limoentjes in parten en geef erbij. Om de chili aan tafel verder op smaak te brengen. Serveer eventueel met tortillachips.

    Tip: Eet je vegan? Vervang de zure room dan door plantaardige yoghurt.

Chili sin carne
Chili sin carne

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (34 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Camping Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Stoofpot Tomaat Mexicaanse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Slanke recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in