Andijvie ovenschotel

Andijvie ovenschotel

Mmmm, echt Hollands genieten, deze andijvie ovenschotel. Deze oventopper steekt de klassieke andijviestamppot  in een nieuw jasje met een romige topping van kaassaus en de smaakvolle toevoeging van rookworst. Wat ons betreft een ideale maaltijd voor die koude avonden waarop je verlangt naar iets dat zowel voedzaam als lekker is.

Tip voor deze andijvie ovenschotel

De combinatie van zachte, romige aardappelpuree met andijvie, overgoten met een smeuïge kaassaus en afgemaakt met plakjes rookworst… Echt genieten.

Tip: je maakt deze andijvie ovenschotel vegetarisch door de rookworst weg te laten, of te vervangen door een vegetarische variant. Voeg dan eventueel wat extra mosterd en geraspte kaas aan de aardappelpuree toe.

Andijvie ovenschotel
Andijvie ovenschotel
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1,5 kg kruimige aardappels
  • 500 gr andijvie (gesneden)
  • 1 rookworst
  • 200 + 200 ml crème fraîche
  • 200 gr geraspte kaas (jong belegen)
  • 3 el grove mosterd
  • peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven-en onderwarmte) of 180 graden (hetelucht).

  2. Schil de aardappels, snijd ze in grove gelijke stukken en kook ze in een pan waar ze net onderstaan. Voeg wat zout toe en kook de aardappelen in circa 15-20 minuten gaar. Verwarm ondertussen de rookworst zoals aangegeven op de verpakking.

  3. Giet de aardappels af en laat ze met de deksel op de pan 3-5 minuten droog stomen. Stamp ze daarna met 200 ml crème fraîche, mosterd, peper en zout fijn. Voeg de fijngesneden andijvie toe en schep door het aardappelmengsel. Verdeel de aardappel-andijviestamppot gelijkmatig over een ovenschaal.

  4. Smelt de geraspte kaas samen met de rest van de crème fraîche (200 gram) in een steelpannetje. Roer tot een smeuïge kaassaus. Giet de kaassaus over de ovenschotel.

  5. Snijd de rookworst in plakjes en verdeel deze over de kaassaus. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de andijvie ovenschotel in circa 15 minuten goudbruin.

Andijvie ovenschotel
Andijvie ovenschotel

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (25 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.