Fruit crumble repen
Deze onweerstaanbare fruit crumble repen zijn een perfecte traktatie voor elke gelegenheid. Of je nu op zoek bent naar een smakelijke snack voor bij de koffie, een zoet tussendoortje voor de kinderen, of een homemade cadeautje voor een vriend, deze repen met hun rijke fruitvulling en krokante crumble topping zijn een gegarandeerde hit.
Tip: gebruik diepvriesfruit
We gebruiken in deze fruit crumble repen verse blauwe bessen, maar ook die uit de diepvries. Zo kun je deze repen het hele jaar door maken. Tip: je kunt in de plaats van (alleen) diepvries blauwe bessen ook andere vruchten (zoals frambozen of aardbeien) gebruiken, of bijvoorbeeld abrikozen. Pas dan ook het soort jam aan.
Deze fruit crumble repen bewijzen dat je met eenvoudige ingrediënten een luxe lekkernij kunt maken. Bereid je voor op complimenten, want deze jongens zullen snel een favoriet worden bij iedereen die ze proeft!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 10-12 repen
- 500 gr bevroren blauwe bessen
- 40 gr verse blauwe bessen
- 125 + 75 gr roomboter
- 175 + 75 gr bloem
- 50 gr amandelmeel
- 1 tl bakpoeder
- 3 el maizena
- 120 + 25 gr suiker
- 2 el bosvruchtenjam
- 30 gr amandelschaafsel
- 1 snuf zout
Materiaal
- Brownievorm van 19x29 cm
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) of 160 graden (hetelucht). Vet een brownievorm in.
Mix of meng in een grote kom 175 gram bloem, 120 gram suiker, bakpoeder, amandelmeel, snufje zout en 125 gram boter (op kamertemperatuur) tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem van de brownievorm en druk met de achterkant van een lepel stevig aan.
Tip: je kunt hiervoor een mixer of keukenmachine gebruiken met een platte deeghaak, maar je kunt het deeg ook goed met de hand kneden.
Verwarm in een steelpannetje de diepvries blauwe bessen op laag vuur tot ze ontdooid zijn, ca 10 minuten. Voeg de maizena, 2 eetlepels suiker (25 gr.) en bosvruchten jam toe. Laat 3 minuten doorkoken. Zet het vuur uit en laat het mengsel 10 minuten afkoelen zodat de grootste hitte er af is, roer met regelmaat door om de hitte te laten ontsnappen. Verdeel het afgekoelde bessenmengsel gelijkmatig over de koekbodem.
Snijd de rest van de boter (75 gram) in kleine blokjes. Maak de crumble door de boter en 75 gram bloem en het amandelschaafsel vlug te mengen tot een kruimelig mengsel ontstaat. Je hoeft hier niet te veel voor te kneden. Strooi de crumble over het fruit in de brownievorm.
Bak de fruit crumble repen in de voorverwarmde oven gedurende 45-50 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is. Haal uit de oven, druk wanneer de koek nog warm is her en der een verse blauwe bes in de crumble. Laat daarna volledig afkoelen voordat je ze in repen snijdt.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in