Andijvie ovenschotel
Mmmm, echt Hollands genieten, deze andijvie ovenschotel. Deze oventopper steekt de klassieke andijviestamppot in een nieuw jasje met een romige topping van kaassaus en de smaakvolle toevoeging van rookworst. Wat ons betreft een ideale maaltijd voor die koude avonden waarop je verlangt naar iets dat zowel voedzaam als lekker is.
Tip voor deze andijvie ovenschotel
De combinatie van zachte, romige aardappelpuree met andijvie, overgoten met een smeuïge kaassaus en afgemaakt met plakjes rookworst… Echt genieten.
Tip: je maakt deze andijvie ovenschotel vegetarisch door de rookworst weg te laten, of te vervangen door een vegetarische variant. Voeg dan eventueel wat extra mosterd en geraspte kaas aan de aardappelpuree toe.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 1,5 kg kruimige aardappels
- 500 gr andijvie (gesneden)
- 1 rookworst
- 200 + 200 ml crème fraîche
- 200 gr geraspte kaas (jong belegen)
- 3 el grove mosterd
- peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven-en onderwarmte) of 180 graden (hetelucht).
Schil de aardappels, snijd ze in grove gelijke stukken en kook ze in een pan waar ze net onderstaan. Voeg wat zout toe en kook de aardappelen in circa 15-20 minuten gaar. Verwarm ondertussen de rookworst zoals aangegeven op de verpakking.
Giet de aardappels af en laat ze met de deksel op de pan 3-5 minuten droog stomen. Stamp ze daarna met 200 ml crème fraîche, mosterd, peper en zout fijn. Voeg de fijngesneden andijvie toe en schep door het aardappelmengsel. Verdeel de aardappel-andijviestamppot gelijkmatig over een ovenschaal.
Smelt de geraspte kaas samen met de rest van de crème fraîche (200 gram) in een steelpannetje. Roer tot een smeuïge kaassaus. Giet de kaassaus over de ovenschotel.
Snijd de rookworst in plakjes en verdeel deze over de kaassaus. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de andijvie ovenschotel in circa 15 minuten goudbruin.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.