Stamppot andijvie

Andijviestamppot met chorizo

Andijviestamppot from scratch maken? Dit is een heerlijk recept met een kleine twist. Je maakt het net zo snel en gemakkelijk als je normaal gewend bent, deze variant staat al in 20 minuten bij jou op tafel. In plaats van gebakken spekblokjes en een rookworst bak je stukjes chorizo in een pan rondom goudbruin. Als perfecte tegenhanger van de smaak van chorizo serveer je de stamppot andijvie met blokjes zure appel, zoals een granny smith. En om de stamppot helemaal perfect te maken stamp je de aardappels met wat crème fraîche en een paar lepels lepels grove mosterd. In dit recept kook je de andijvie overigens niet. Dit is een stamppot rauwe andijvie. Je stampt de andijvie rauw door de warme aardappels. Ga jij deze andijviestamppot maken? Of liever een ander stamppot recept?

 

Stamppot andijvie
andijvie

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 400 gr gesneden andijvie
  • 250 ml crème fraîche
  • 2 appels (bijvoorbeeld granny smith)
  • 3 el grove mosterd
  • 225 gr chorizo (of 1 chorizoworst)
  • zout en peper naar smaak
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Schil de aardappels en snijd ze in grove, zoveel gelijke mogelijke, stukken. Doe ze over in een pan en vul de pan met water tot de stukken aardappel net onder water staan. Breng aan de kook, voeg 2 theelepels zout toe en laat de aardappels in 12-14 minuten gaar koken. De aardappels zijn klaar wanneer je er met een vork heel gemakkelijk in kunt prikken.

  2. Was de appel, haal het klokhuis er uit en snijd in blokjes van ongeveer 1 centimeter.

  3. Haal het velletje van de chorizoworst en snijd in plakjes van 0,5 centimeter dik. Snijd daarna de plakjes door midden. Bak de plakjes in een droge koekenpan op hoog vuur in ongeveer 3 minuten rondom bruin. Neem ze uit de koekenpan en laat ze op een bord op een stuk keukenpapier uitlekken.

  4. Giet de aardappels af. Stamp ze met een aardappelstamper (of gebruik wanneer je die niet hebt een vork of lepel) de aardappels plat. Schep de crème fraîche en de mosterd er door en stamp alles goed door elkaar. Voeg de gesneden andijvie en stukjes chorizo toe, bestrooi met de stukjes appel en meng door de aardappels. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Verdeel de stamppot over de borden. Eet smakelijk!

Stamppot rauwe andijvie
andijviestampot

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (29 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recept bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in