Beef Stroganoff
Zin in een snel, maar smaakvol avondmaaltje? Deze Beef Stroganoff met fusili pasta is een heerlijke eenpansmaaltijd die perfect is voor drukke doordeweekse avonden. Het combineert malse biefstukpuntjes met champignons, paprika en ui, plus romige crème fraîche – allemaal samengebracht in één pan.
Snelle variant op Beef Stroganoff
Dit gerecht is niet alleen verrassend smaakvol, maar ook best heel gemakkelijk te maken. De combinatie van tomatenpuree, mosterd en paprikapoeder geeft de pasta een diepe, hartige smaak. En het beste deel? Je hebt maar één pan nodig, wat betekent minder afwas en meer tijd om te genieten van je avond. Dit wordt gegarandeerd een hit bij iedereen aan tafel!
Fusili over? Maak er dan een lekkere pastasalade mee!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 350 gr biefstukpuntjes
- 300 gr fusilli pasta
- 125 ml crème fraîche
- 350 gr champignons
- 2 rode paprika's
- 1 groene paprika
- 1 ui
- 800 ml rundvleesbouillon
- 2 el tomatenpuree
- 2 tl mosterd
- 1 el bloem
- 3 tl paprikapoeder
- 1 tl oregano
- 3 takjes platte peterselie
- olijfolie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Haal de schil van de ui en hak fijn. Halveer de paprika’s, haal de zaadjes er uit en snijd in stukjes. Snijd de de champignons in kwarten. Dep de biefstukpuntjes droog met keukenpapier en bestrooi royaal met peper en zout.
Verhit een grote pan op middelhoog vuur. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe koekenpan en voeg de biefstukpuntjes toe en bak ze kort rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en zet het even apart.
Voeg indien nodig wat extra olijfolie toe aan de pan en bak de fijngehakte ui, paprika en de in kwarten gesneden champignons in circa 8 minuten op laag vuur goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Voeg het paprikapoeder, de oregano en de bloem toe aan de groenten en roer goed door.
Schep de tomatenpuree en mosterd er door en bak gedurende 1-2 minuten. Voeg de pasta toe aan de groenten. Schenk daarna langzaam de rundvleesbouillon in de pan, roer door en breng zachtjes aan de kook en laat 15 minuten koken tot de pasta gaar is.
Doe de biefstukpuntjes terug in de pan, breng op smaak met peper en zout en roer de crème fraîche er door. Hak de peterselie fijn en strooi over de Beef Stroganoff.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in