Rode currysoep
Deze rode currysoep neemt je mee naar verre oorden; jep, dit is een smaakvol soepje dat je hart verwarmt. Met zoete aardappels als basis en de exotische smaken van Thaise rode curry en kokosmelk, is dit gerecht een echte smaaksensatie.
Deze currysoep is lekker makkelijk
Deze rode currysoep is niet alleen heerlijk, maar ook verrassend eenvoudig te maken. Het is de perfecte manier om een doordeweekse avond op te fleuren of om indruk te maken op vrienden tijdens een gezellig etentje. Serveer ‘m met naanbrood voor een complete maaltijd. En als je zin hebt in een extra portie groen, voeg dan gewoon wat spinazie of paksoi toe nadat de soep klaar is. Even doorroeren en mee laten warmen – zo krijg je een nog voedzamer maaltje.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gr zoete aardappels
- 1 rode ui
- 150 gr sperziebonen
- 150 gr tauge
- 4 takjes koriander
- 70 gr Thaise rode currypasta
- 200 ml kokosmelk
- 600 ml groentebouillon
- 30 kokossnippers
- (zonnebloem)olie
- peper en zout
Lekker met
Materiaal
Zo maak je het
Schil de zoete aardappels en snijd in stukken. Haal de schil van de rode ui en hak fijn. Snijd de sperziebonen in stukjes.
Verhit een scheutje (zonnebloem)olie in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de fijngehakte rode ui circa 3-4 minuten tot deze zacht is. Voeg de rode currypasta toe en bak al roerende 3-4 minuten op laag vuur.
Voeg de zoete aardappelen toe aan de pan en schenk de kokosmelk en bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook. Laat de soep op laag vuur met een deksel op de pan, gedurende ongeveer 13 minuten zachtjes koken.
Rooster ondertussen in een droge koekenpan de kokosvlokken en schud ze op een bord. Haal de pan met soep van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad. Zet de pan terug op het vuur en voeg de gesneden sperziebonen toe. Laat de soep nog 6-7 minuten koken, of totdat de sperziebonen gaar zijn.
Verdeel de rode currysoep over kommen. Top elke kom af met een handvol taugé, verse korianderblaadjes en geroosterde kokosvlokken.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.