Italiaanse ovenschotel

Italiaanse ovenschotel met pasta

Deze Italiaanse ovenschotel met pasta is een heerlijke en eenvoudige maaltijd voor doordeweeks. Met ingrediënten zoals pasta, worstjes, groenten en mozzarella is dit een smaakvol gerecht dat je rap in de oven zet, zodat je meer tijd overhoudt voor leuke dingen.

Varieer er op los met deze Italiaanse ovenschotel

Dit gerecht is flexibel en kan worden aangepast aan vegetarische voorkeuren, door de worstjes weg te laten of te vervangen door plantaardige worstjes of champignons. Ook met de kaas en andere toppings, zoals de olijven, kun je naar hartelust variëren. Het resultaat is sowieso een smaakvolle, Italiaans geïnspireerde maaltijd die iedereen lekker vindt.

Italiaanse ovenschotel
Italiaanse ovenschotel
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 350 gr pasta (bv. farfalle)
  • 2 bollen mozzarella
  • 8 worstjes
  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 2 courgettes
  • 6 takjes oregano
  • 400 gr gegrilde paprika (uit pot )
  • 2 blikken tomaten
  • 3 el groene olijven (zonder pit)
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven-en onderwarmte) of 180 graden (hetelucht).

  2. Haal de schil van de ui en hak fijn. Snijd de aubergine en courgette in stukjes. Kook ondertussen de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

  3. Verhit een klein scheutje olijfolie in een ruime koekenpan (deze gebruiken wij). Bak de worstjes in circa 6-8 minuten rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet ze even apart. Bak in het bakvet van de worstjes de ui, courgette en aubergine met de blaadjes van 2 takjes oregano, in circa 6 minuten al omscheppend goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Snijd de gegrilde paprika’s in grove stukken. Pureer in een hoge maatbeker met de tomaat uit blik tot een gladde saus. Haal de oregano blaadjes van 4 takjes en hak fijn, roer ze door de saus. Breng de saus verder op smaak met peper en zout.

  5. Giet de pasta af door een vergiet. Verdeel over de ovenschaal en schep de saus en groenten er door. Steek de worstjes er tussen. Strooi de olijven er over. Zet 20 minuten in de oven, haal uit de oven en leg de plakjes mozzarella over de pasta. Zet nog 5 minuten terug in de oven tot de mozzarella mooi gesmolten is.

Italiaanse ovenschotel
Italiaanse ovenschotel

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (65 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Ovenschotel Pasta recepten Aubergine Courgette Tomaat Italiaanse recepten Gezonde recepten Notenvrije recepten Oven Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in