Platbrood pizza met groente
Deze platbrood pizza met groente is een kruising tussen een vegetarische Turkse lahmacun en een pizza. Een lekker en snel alternatief voor de vaak minder gezonde bezorgmaaltijden! Een mooie culinaire mix tussen Oost en West, waarbij de vertrouwde pizza wordt gecombineerd met de rijke smaken van het Midden-Oosten.
Lekker vega
Voor deze vegetarische platbrood pizza gebruiken we als basis zachte, ovale platbroodjes. Die beleggen we met een saus van tomatenblokjes en pittige harissa, gegrilde paprika’s en rode ui. De finishing touch komt van de verkruimelde feta, die een zoute, romige textuur toevoegt, en de verse muntblaadjes, die een tikkie frisheid brengen.
In 15 min. op tafel
Het beste van dit gerecht? Dat is de snelheid en het gemak waarmee je ‘m maakt! In minder dan een kwartiertje tover je een maaltijd vol smaak en kleur op tafel, ideaal voor die drukke doordeweekse avonden of wanneer je verlangt naar iets hartigs, zonder al te veel moeite.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 4 ovale platbroodjes (ca 10 x 20 cm)
- 200 gr tomatenblokjes (uit blik)
- 4 rode/gele gegrilde paprika's (uit pot)
- 1 rode ui
- 2 el harissa
- 75 gr feta
- 1 takje munt
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Snijd de rode ui in plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de rode ui aan. Haal het uit de pan en zet het even apart.
Doe de tomatenblokjes samen met de harissa in een mengkom en hussel het door elkaar. Schenk de tomaten-harissamix in de koekenpan en schep het in 3 minuten om tot een dikke saus. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
Leg de platbroden op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de platbroden met de tomatensaus. Snijd de gegrilde paprika’s in grove stukken en verdeel ze samen met de rode ui over de platbroden.
Zet de bakplaat in de oven en bak de platbroden in 4 minuten bruin en gaar.
Verkruimel de feta eroverheen en top de platbrood pizza af met een paar muntblaadjes.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.