Harissaspread

Toast met harissaspread, geitenkaas en olijven

Wat zal ik eens op brood eten? 9 van de 10 keer komt er als antwoord een pot pindakaas uit de kast. Soms eet ik dagen niets anders, tot ik opeens op het idee kom om een verse batch hummus te maken of zoiets als deze harissaspread. Met mijn favoriete keukenapparaatje maak je echt heel snel zo’n smeersel. Daarna kun je het wel 4-5 dagen bewaren in de koelkast. Bij mij is het dan meestal op, misschien gaat het dus nog veel langer mee! Deze harissaspread is een combinatie van harissapasta, kikkererwten, olijven en olijfolie. Om je lunch een beetje meer instaproof te maken kun je er een mooie topping op leggen. Deze spread is ook perfect voor een toastje / hapje. En je kunt hem ook lekker bij een Marokkaanse couscousbowl serveren!

Met een lekkere crunchy topping!

Ik ben natuurlijk gek op een mooie topping en koos voor geitenkaas. Maar je kunt ook lekker een plakje oude kaas of manchego er op leggen. De amandelen geven een extra crunch. Rooster ze van tevoren even in een droge koekenpan. Zodra ik nieuwe amandelen of amandelschaafsel koop doe ik dat gelijk, dat geldt ook voor hazelnoten of pijnboompitten. Geroosterd zijn ze altijd lekkerder – ook wanneer je ze daarna moet vermalen tot een pesto of voor een bodem. Er zit net iets meer smaak aan. Wanneer je alles in 1 keer roostert kun je het gewoon uit de kast pakken zonder dat je eerst een pan op het vuur moet zetten! Hartstikke handig. Kies voor de olijven je eigen favoriet: bijvoorbeeld lekker van de markt of bij je favoriete Turkse supermarkt vandaan.

Harissaspread
Ingredient brood
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 8 plakken brood
  • 8 plakjes geitenkaas
  • 1 handje veldsla
  • 400 gr kikkererwten
  • 10+5 groene olijven (5 extra om te garneren)
  • 4 el harissapasta
  • 5 el olijfolie
  • 20 gr amandelschaafsel (geroosterd)
  • peper en zout naar smaak
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Rooster het brood in een broodrooster of in de oven.

  2. Maak de harissaspread. Doe de kikkererwten, olijven (houd er een paar apart om de toast mee te garneren) en harissapasta in het hakmolentje van de staafmixer, mix tot een mooi gladde spread. Voeg eventueel de olijfolie toe om de spread extra smeuïg te maken. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.

  3. Snijd de geitenkaas in plakken. Op de foto heb ik dik gesneden plakken geitenkaas gebruikt, je kunt natuurlijk zelf bepalen hoe dik jij de plakken lekker vindt. Snijd de achtergehouden olijven in plakjes. Besmeer de toast met de harissaspread, leg de plakjes geitenkaas er op en garneer met plakjes olijf, veldsla en amandelschaafsel.

Harissaspread
Ingredient brood

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in