Biryani met kip
Deze verrukkelijke biryani met kip is een smaakvol en aromatisch gerecht dat misschien wel een nieuwe favoriet bij jou thuis wordt. Het combineert malse kippenpoten met basmatirijst en een uitgebreid scala aan kruiden en specerijen. Weer eens wat anders dan het standaard kipgerecht uit jouw kookrepertoire!
Wat is biryani?
Biryani met kip is een heerlijke gerecht dat vooral wordt geserveerd in India, Pakistan en andere Aziatische landen. Deze stoofschotel met rijst wordt vaak gemaakt van kip (zoals wij doen), of lam, rundvlees of groenten. Serveer dit gerecht met knapperig geroosterd amandelschaafsel, raita en naanbrood.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr basmatirijst
- 4 kippenpoten
- 3 sjalotjes
- 2 tenen knoflook
- 6 el volle yoghurt
- 60 ml volle melk
- 450 ml kippenbouillon
- 4 el garam masala
- 1 buisje saffraan
- 6 kardemompeulen
- 2 kaneelstokjes
- 20 gr amandelschaafsel
- (zonnebloem)olie
- peper en zout
Lekker met
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Dep de kippenpoten droog met keukenpapier. Bestrooi rondom met peper en zout. Meng 6 eetlepels yoghurt met 3 eetlepels garam masala. Schenk in een plastic druk-en-sluit-zak, doe de kippenpoten erbij, sluit het zakje goed af en masseer de yoghurt een beetje in de kip. Dit kan natuurlijk ook in een kom die je afdekt met plasticfolie. Leg in de koelkast en laat de kip tenminste 20 minuten marineren (langer mag ook!).
Warm ondertussen in een steelpannetje de melk op, roer de saffraan er door. Neem van het vuur en zet apart tot gebruik. Haal de schil van de sjalotjes en knoflook. Hak beiden fijn. Verhit een scheutje (zonnebloem)olie in een ruime koekenpan en bak de sjalot en knoflook samen met 1 el garam masala, de kardemompeulen en kaneelstokjes 3-4 minuten op laag vuur. Leg de kip in de pan en bak in 6-8 minuten rondom bruin.
Roer de saffraanmelk door de ongekookte rijst. Verdeel de rijst rondom de kip in de pan. Schenk er 450 milliliter bouillon bij. Breng zachtjes aan de kook. Leg de deksel op de pan en kook 15 minuten op laag vuur. Zet het vuur uit en laat dan nog 15 minuten rusten.
Rooster het amandelschaafsel eventueel in een droge koekenpan tot het lichtbruin kleurt. Schud uit de pan in een schaaltje en voeg wat zout toe. Strooi over de biryani, serveer eventueel met raita en naanbrood.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in