Tex Mex traybake uit de Airfryer
Deze Tex Mex traybake is een topgerecht vol frisse kleuren en smaken, met sappige kipfilet, zoete uien, knoflook en paprika’s, gekruid met authentieke Mexicaanse kruiden. De voorgekookte maiskolven en de bonenmix voegen extra textuur en voedingswaarde toe, en we serveren deze Tex Mex traybake met knapperige tortilla wraps, guacamole en zure room.
Ingrediënten voor 4 personen
- 3 kipfilets
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 voorgekookte maiskolven
- 3 paprika's
- 400 gr bonenmix (uit pot)
- 2 el Mexicaanse kruiden
- Chilipeper en zout
- Olijfolie
Lekker met
- Tortilla wraps
- Guacamole (recept)
- Zure room
Garneer met
- Partjes limoen
- Verse koriander
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Meng de Mexicaanse kruiden met 3 el olijfolie, wat zout en de gehakte knoflook. Smeer de kip in met de marinade en laat even staan.
Snijd de paprika’s in stukken, de uien in parten en halveer de maiskolven.
Leg de groentes in de Airfryer mand. Besprenkel met een beetje olijfolie (of wat overgebleven marinade) en wat chilipeper en zout. Leg de gemarineerde kip er bovenop.
Zet de Airfryer aan op 180 graden, hoge stand en bak de kip gedurende 15 minuten.
Spoel de bonen om en laat uitlekken. Voeg ze bij de kip en zet de Airfryer nog 3 minuten aan.
Trek de kip met 2 vorken een beetje uit elkaar. Serveer de Tex Mex traybake met tortilla’s, zure room en guacamole.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in
