Stroopwafel ijs

Stroopwafel ijs

Pure verwennerij, dit stroopwafel ijs, dat je met slechts een paar ingrediënten maakt! De sleutel tot dit overheerlijke ijs? Een blikje gecondenseerde melk. Voor dit recept heb je maar drie ingrediënten nodig: gecondenseerde melk, slagroom en knapperige stroopwafels. De gecondenseerde melk en slagroom mix je luchtig met een staande mixer of handmixer, waardoor een romige basis ontstaat. De stukjes stroopwafels spatel je vervolgens door dit slagroom-mengsel. C’est tout! Dit stroopwafel ijs is superlekker als traktatie op een zomerse dag of wanneer je gewoonweg zin hebt in ijs. Oftewel: elke dag…

Liever wat meer noten? Maak dan ons homemade Snicker ijs.

Stroopwafel ijs

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 ml gecondenseerde melk
  • 500 ml slagroom
  • 300 gr stroopwafels

Materiaal

  • staande mixer of handmixer
  • afsluitbare (vriezer)bak van 1 liter (of cakeblik met folie)
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Mix de gecondenseerde melk en de slagroom lobbig in een staande mixer of met een handmixer.

  2. Hak de stroopwafels in kleine stukjes en spatel deze door het slagroom-mengsel.

  3. Giet het mengsel in een vorm (bv. een cakevorm of lege ijsbak) en laat het stroopwafel ijs minimaal 5 uur opstijven in de vriezer.

  4. Geniet van je stroopwafel ijs, eventueel met een lekkere drizzle karamelsaus of gesmolten chocolade, en wat extra stukjes stroopwafel.

Stroopwafel ijs
Stroopwafel ijs

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in