Lasagne uit de airfryer

Lasagne uit de airfryer

Lasagne uit de airfryer is perfect voor de mensen die iets gezonder willen eten, maar absoluut niet willen inleveren op smaak. Dan ben je bij ons aan het juiste adres, want ons voornaamste doel is dat het eten lekker moet zijn. En ook vooral niet te ingewikkeld. Ik zeg altijd maar zo: met een handvol verse ingrediënten kan je al snel wat lekkers op tafel zetten. Een goede basis, zorgt voor een goed eindresultaat.

Lasagne uit de airfryer met aubergine

We hebben al heel veel lekkere airfryer recepten met je gedeeld, maar wist je dat je ook een lasagne uit de Airfryer kunt toveren? Deze aubergine lasagne met harissa is echt megalekker, helemaal vega én koolhydraatarm en glutenvrij!

Hij wordt lekker pittig door de harissa, een pittige specerijenpasta op basis van pepers en tomaat. Een echte smaakmaker in de keuken. Je vindt het in de supermarkt of bij de Turkse supermarkt. Heel lekker in combinatie met de gegrilde aubergine en een een romige kaassaus.

Lasagne uit de airfryer
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 aubergines
  • 1 teen knoflook
  • 3 takjes verse tijm
  • 2 takjes platte peterselie
  • 2 takjes basilicum
  • 1 blik linzen (bruine) (van 200 gr)
  • 1 blik Pomodori tomaten (van 400 gr )
  • 2 el Harissa-pasta
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 200 ml crème fraîche
  • 100 gr geraspte jong belegen kaas
  • Zout en peper (naar smaak)

Materialen

Zo maak je het

  1. Begin met het maken van de crème fraîche bechamelsaus. Doe de crème fraîche en 50 gr geraspte kaas in een mengkom. Pers een teen knoflook boven de crème fraîche uit en meng goed door elkaar. Breng verder op smaak met zout en peper. Zet in de koelkast tot gebruik.

  2. Maak een snelle tomatensaus door de pomodori tomaten in een kom te doen, pers de teen knoflook erboven uit. Hak de peterselie fijn en roer samen met de gedroogde oregano en verse blaadjes tijm door de tomaten. Breng op smaak met zout en peper. Spoel de linzen goed af, laat ze uitlekken en meng ze door de tomatensaus.

  3. Snijd de aubergines in lange plakken van 0,5 cm dik. Gebruik de Airfryer grill accessoire of gebruik een grillpan. Leg de plakken in een enkel laag op de grillplaat. Grill ze 5 minuten op 200 graden.

  4. Gebruik de bakaccessoire van de Airfryer of een ovenschaal. Begin met een laagje tomatensaus. Leg er genoeg aubergineplakken op zodat ze de saus bedekken. Laat ze iedere keer 0,5cm overlappen. Bestrijk met 1,5 theelepel Harissapasta en verdeel er 2 eetlepels tomatensaus over. Bestrooi met een klein beetje kaas. Maak opnieuw een laagje met de aubergines en herhaal de stappen tot de ingrediënten op zijn. Maak in totaal 4-5 laagjes. En schep het restant tomatensaus over de lagen.

  5. Zet de lasagne in de Airfryer en bak voor 20 minuten op 200 graden. Verdeel de crème fraîche béchamel over het bovenste laag en bak nog 10 minuten (op 200 graden).

  6. Garneer de lasagne met blaadjes basilicum en drizzle er je favoriete olijfolie over. Serveer de lasagne uit de airfryer eventueel met een lekkere groene salade.

Lasagne uit de airfryer
Lasagne uit de airfryer

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (34 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Lasagne recepten Makkelijke recepten Linzen Tomaat Italiaanse recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Airfryer  Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in