
Proteïne pannenkoeken
Vandaag maken we proteïne pannenkoeken: smeuïge pannenkoekjes met cottage cheese en stukjes chocolade. Super eenvoudig te maken met maar een handvol ingrediënten. De truc van deze proteïne pannenkoeken ligt in de cottage cheese. Deze zachte en romige kaas is rijk aan eiwitten, wat van essentieel belang is voor het herstel en de opbouw van ons lichaam – zeker als je (veel) sport. Die hüttenkase is bovendien een hele goede bron van calcium en andere belangrijke voedingsstoffen, zoals fosfor en vitamine B12. Dus, terwijl je geniet van deze heerlijke proteïne pancakes, weet je dat je lichaam er ook van profiteert!



De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 8 stuks:
- 200 gr cottage cheese
- 50 gr bloem
- 2 eieren
- 50 gr chocolade (in stukjes)
- 2 tl bakpoeder
- 1 snuf zout
- olie (om in te bakken)
Lekker met
- frambozen, poedersuiker of maple syrup
Materiaal
- staafmixer
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Mix de cottage cheese en de eieren glad met een staafmixer.
Voeg de bloem, een klein beetje zout en het bakpoeder toe. Meng het even goed door elkaar. Roer tenslotte de chocoladestukjes door het beslag.
Verhit wat olijfolie in een anti-aanbak koekenpan. Verdeel met een lepel 3 hoopjes van het pannenkoekenbeslag over de pan. Bak de pannenkoekjes in ongeveer 2 tot 3 minuten per kant goudbruin. Bak dan de rest van het beslag.
Garneer de pannenkoekjes eventueel met wat verse frambozen, poedersuiker of maple syrup.


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in