
Proteïne pannenkoeken
Vandaag maken we proteïne pannenkoeken: smeuïge pannenkoekjes met cottage cheese en stukjes chocolade. Super eenvoudig te maken met maar een handvol ingrediënten. De truc van deze proteïne pannenkoeken ligt in de cottage cheese. Deze zachte en romige kaas is rijk aan eiwitten, wat van essentieel belang is voor het herstel en de opbouw van ons lichaam – zeker als je (veel) sport. Die hüttenkase is bovendien een hele goede bron van calcium en andere belangrijke voedingsstoffen, zoals fosfor en vitamine B12. Dus, terwijl je geniet van deze heerlijke proteïne pancakes, weet je dat je lichaam er ook van profiteert!



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 8 stuks:
- 200 gr cottage cheese
- 50 gr bloem
- 2 eieren
- 50 gr chocolade (in stukjes)
- 2 tl bakpoeder
- 1 snuf zout
- olie (om in te bakken)
Lekker met
- frambozen, poedersuiker of maple syrup
Materiaal
- staafmixer
Zo maak je het
Mix de cottage cheese en de eieren glad met een staafmixer.
Voeg de bloem, een klein beetje zout en het bakpoeder toe. Meng het even goed door elkaar. Roer tenslotte de chocoladestukjes door het beslag.
Verhit wat olijfolie in een anti-aanbak koekenpan. Verdeel met een lepel 3 hoopjes van het pannenkoekenbeslag over de pan. Bak de pannenkoekjes in ongeveer 2 tot 3 minuten per kant goudbruin. Bak dan de rest van het beslag.
Garneer de pannenkoekjes eventueel met wat verse frambozen, poedersuiker of maple syrup.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan