Witte pizza

Pizza met pompoen, salie en taleggio

Uitgekeken op de standaard pizza margherita? Maak dan deze pizza met pompoen, salie en taleggio. Weer eens wat anders, en bovendien volledig vegetarisch. Laat die pizzabezorger even voor wat -ie is en omarm de chefkok in jezelf. Want met een paar ingrediënten tover je zó deze verrassende pizza met pompoen op tafel. We gebruiken namelijk kant-en-klare pizzabodems. De saus maken we helemaal zelf en de pompoen roosteren we lekker in de oven. Zin om zelf een pizzabodem te maken? We vertellen je hier hoe je zelf pizzadeeg maakt.

De perfecte smaakcombinatie

Pompoen, salie en taleggio combineren goed samen. Vandaar ook de keuze om er een heerlijke pompoenpizza mee te maken. De pompoen is vrij zacht en zoetig van smaak en de salie heeft een wat meer bittere smaak. Een fijne tegenhanger voor het zoete van de pompoen.

Wist je dat je de schil van een ronde hoikkaido pompoen gewoon kunt eten?

Pauline

Pizza met pompoen
Pizza witte saus
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 pizza's

  • 4 pizzabodems
  • 1 pompoen (ronde hokkaido pompoen)
  • 2 takjes salie
  • 250 gr mascarpone
  • 90 gr taleggio
  • 100 gr geraspte belegen kaas
  • 0,5 tl chilivlokken
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (elektrisch) of 200 graden (hetelucht).

  2. Boen de pompoen goed schoon (je kunt de schil van deze pompoen eten), haal de pitten er uit en snijd in parten van 1 centimeter dik. Leg ze in een braadslede, besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met zout en chilivlokken. Zet de braadslede 25-30 minuten in de oven tot de pompoenparten zacht en goudbruin zijn.

  3. Maak de pizzasaus. Snijd de taleggio in stukjes. Doe ze samen met de mascarpone en geraspte kaas in een steelpannetje en laat in 5 minuten op zachtjes vuur smelten tot een gladde saus. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

  4. Verdeel de witte saus over de pizzabodems en leg de parten pompoen en blaadjes salie er op. Bak de pizza’s in 8-10 minuten tot de korst knapperig is. Serveer de pizza met pompoen meteen.

Pompoen pizza
Witte pizza

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (9 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Makkelijke recepten Pizza recepten Pompoen Italiaanse recepten Notenvrije recepten Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in