Plaatpizza met venkel

Plaatpizza met venkel en pancetta

Tijd voor pizza! En wel een heel bijzondere: een plaatpizza met venkel en pancetta. Je kunt zelf pizzadeeg maken volgens dit recept, of kant-en-klaar deeg kopen. Lekker met een zelfgemaakte tomatensaus, dunne plakjes venkel en courgette, plakjes zoute pancetta (Italiaans gekruid en gerookt spek) en mozzarella. Eenmaal gebakken, toppen we de pizza af met verse basilicum, extra peper en een scheutje extra vergine olijfolie. Wie dit kan weerstaan…

Tip: wil je deze plaatpizza vegetarisch maken? Laat de pancetta weg en bestrooi de pizza met extra Pecorino of Parmezaanse kaas.

Het deeg laten rijzen

Hartje zomer is dit niet voor te stellen, maar in het najaar – of als je een koud huis hebt – dan rijst pizzadeeg heel traag. Een tip: zet de oven aan op de allerlaagste temperatuur, ongeveer 30-35 graden. Zet het deeg (goed afgedekt met vochtige doek, anders droogt het uit) in een hittebestendige kom erin. Zet de oven uit en doe de deur dicht, en laat het deeg zo rijzen.

Plaatpizza met venkel
Plaatpizza met venkel
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 x pizzadeeg recept
  • 2 venkel
  • 1 courgette (of 0,5 gele en 0,5 groene courgette )
  • 2 uien
  • 3 takjes basilicum
  • 125 gr plakjes pancetta
  • 125 gr mozarella
  • 2 blikken cerise of pomodorini tomaten
  • 1 tl venkelzaad
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Maak het pizzadeeg maken volgens dit recept, of haal je kant-en-klare pizzadeeg uit de koelkast. Zie voor een tip over het rijzen hierboven.

  2. Verwarm de oven voor op 220 graden (elektrisch) of 200 graden (hetelucht). Vet de bakplaat in met olijfolie. Gebruik de bakplaat van de oven, of (zoals op de foto’s) 2 kleinere van 40 x 28 centimeter.

  3. Haal de schil van de ui en hak fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe koekenpan en fruit de ui, voeg venkelzaad toe en bak 1-2 minuten op laag vuur mee. Roer de tomaten uit blik er door, zet het vuur hoog en kook in 8-10 minuten tot een lekkere dikke saus. Druk de tomaatjes plat en roer regelmatig. Breng de saus verder op smaak met peper en zout.

  4. Spreid het deeg uit over een bakplaat. Verdeel de saus over het pizzadeeg. Snijd de venkel en courgette in super dunne plakken van 0,4 centimeter. Verdeel ze over de saus. Leg de plakken pancetta er op, verdeel de mozzarella er over en zet de plaatpizza 8-10 minuten in de oven. Garneer met basilicum, extra peper en wat van je favoriete olijfolie.

    Tip: Wil je deze plaatpizza vegetarisch maken? Laat de pancetta weg en bestrooi de pizza met extra Pecorino of Parmezaanse kaas.

Plaatpizza met venkel
Plaatpizza met venkel

Wat vind jij van dit recept?

2.1 (32 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Pizza recepten Snelle recepten Courgette Italiaanse recepten Notenvrije recepten Oven Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in