
Crostini met bacon en kaas
Voor iedereen die wel een feest geeft, de hele familie over de vloer heeft of gewoon zin heeft om een leuk snel borrelhapje te maken. Dit crostini recept is er een! En je kunt er ook nog eens lekker mee variëren.
Crosting toppings
De crostini kun je beleggen met geraspte belegen kaas, of mozzarella. Ook heel lekker zijn de crostini met een blauwader kaas of je maakt een mix. De spekjes kun je van te voren bakken en de broodjes alvast roosteren en met knoflook insmeren. Zodat je, wanneer je ze wilt uitserveren, alleen maar de kaas in oven hoeft te laten smelten, daarna mooi met een beetje cranberry jam bestrijken en aftoppen met de uitgebakken spekjes. Super lekker!



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 16 st.
- 1 baguette
- 3 el cranberryjam
- 75 gr spekblokjes
- 100 gr geraspte belegen kaas
- 2 teentjes knoflook
- 2 takjes verse tijm
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht).
Snijd van het stokbrood 16 plakjes van ongeveer 1cm dik. Leg ze op een met bakpapier bekleede bakplaat. Doe 3 el olijfolie in een kommetje. Strooi er een mespuntje zeezout bij en de blaadjes van 1 takje tijm. Meng doorelkaar en bestrijk elk plakje stokbrood met de olie. Zet de plakjes 5 minuten in de oven totdat ze mooi krokant zijn.
Haal de stokbroodjes wanneer ze klaar zijn uit de oven. Halveer de knoflooktenen en wrijf ze, met de snijkant, over de stokbroodjes heen zodat de broodjes een lichte knoflooksmaak krijgen. Doe dit wanneer de stokbroodjes nog warm zijn, dan werkt het beter.
Bak de spekblokjes in een droge koekenpan krokant. En laat dit op een stukje keukenpapier uitlekken.
Beleg de crostini met kaas en strooi er wat uitgebakken spekblokjes op. Zet ze opnieuw in de oven en laat de kaas smelten. Garneer met de cranberryjam, de rest van de spekblokjes en wat verse tijm. Serveer direct.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan