Crostini met bacon en kaas

Crostini met bacon en kaas

Voor iedereen die wel een feest geeft, de hele familie over de vloer heeft of gewoon zin heeft om een leuk snel borrelhapje te maken. Dit crostini recept is er een! En je kunt er ook nog eens lekker mee variëren. De crostini kun je beleggen met geraspte belegen kaas, of mozzarella. Ook heel lekker zijn de crostini met een blauwader kaas of je maakt een mix. De spekjes kun je van te voren bakken en de broodjes alvast roosteren en met knoflook insmeren. Zodat je, wanneer je ze wilt uitserveren, alleen maar de kaas in oven hoeft te laten smelten, daarna mooi met een beetje cranberry jam bestrijken en aftoppen met de uitgebakken spekjes. Super lekker! Kijk hier voor nog meer lekkere borrelhappen.

crostini

crostini

Ingrediënten voor 4 personen – (16 hapjes)
1 kleine baguette, dun stokbrood
ca 3 el cranberry jam
75 gr spekblokjes
100 gr geraspte jong belegen kaas
2 takjes verse tijm
2 tenen knoflook
1 el olijfolie
Zeezout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht).

Snijd van het stokbrood 16 plakjes van ongeveer 1cm dik. Leg ze op een met bakpapier bekleede bakplaat. 

Doe de olijfolie in een kommetje. Strooi er een mespuntje zeezout bij en de blaadjes van 1 takje tijm. Meng doorelkaar en bestrijk elk plakje stokbrood met de olie. Zet de plakjes 5 minuten in de oven totdat ze mooi krokant zijn.

Bak de spekblokjes in een droge koekenpan krokant. En laat dit op een stukje keukenpapier uitlekken.

Haal de stokbroodjes wanneer ze klaar zijn uit de oven. Halveer de knoflooktenen en wrijf ze, met de snijkant, over de stokbroodjes heen zodat de broodjes een lichte knoflooksmaak krijgen. Doe dit wanneer de stokbroodjes nog warm zijn, dan werkt het beter.

Beleg de crostini met kaas en strooi er wat uitgebakken spekblokjes op. Zet ze opnieuw in de oven en laat de kaas smelten. Garneer met de cranberryjam, de rest van de spekblokjes en wat verse tijm. Serveer direct.

crostini

crostini

 

Schrijf je in & win!

December staat in het teken van geven. De hele maand geven wij de leukste, lekkerste en mooiste prijzen weg in onze nieuwsbrief. Van een hotelovernachting tot een parel van een pan, een Airfryer en meer! Je maakt automatisch kans als je je (gratis!) abonneert. Doe je mee?

Ik wil kans maken

Tags

Familie recepten High tea Makkelijke recepten Snelle recepten Tapas recepten Brood en deeg Hollandse recepten Kerst Oud en nieuw Pasen Verjaardag Oven Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Borrelhapjes Lunch

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)

31 december 2018


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in